Gareth Southgate mullisti puolustuslinjansa: ”Se toimi erinomaisesti”

© Kuva: Getty Images

Englannin manageri Gareth Southgate oli tyytyväinen mies, vaikka Englanti hävisi keskiviikkona maaottelussa Saksalle 0-1.

Englanti pelasi ensi kertaa kolmen miehen puolustuslinjalla, johon kuuluivat Gary Cahill, Michael Keane ja Chris Smalling.

– Päätin kuusi viikkoa sitten, että pelaisimme kolmen miehen puolustuslinjalla. Se toimi erinomaisesti. Pystyimme panostamaan laita- ja hyökkäyspeliin, saimme vastaiskuja, muta pystyimme murtautumaan Saksan alueelle myös syötellen, Southgate sanoi BBC:lle.

– Tämä joukkue pystyy adaptoitumaan hienosti moneenkin pelisysteemiin. Meillä on mielenkiintoisia laitureita, jos haluamme pelata enemmän laitapeliä. Tämä ryhmä voi muuttaa pelitapaa pelin sisälläkin, kun näemme vastustajan vahvuudet ja heikkoudet, Southgate sanoi.

24-vuotias Burnleyn puolustaja Michael Keane oli yksi alakerran kolmesta miehestä – ottelu oli hänelle maajoukkuedebyytti.

– Hän pelasi erinomaisesti. Michael on ollut loistava seurajoukkueessaan ja oli nytkin. Syötöt olivat mainioita ja hän oli todella rauhallinen koko ajan. Hän voi olla erittäin tyytyväinen, manageri hehkutti.