Kaksi Valioliigan maalipörssin kärkinimeä kohtaavat viikonlopun kierroksella, kun Tottenham isännöi Evertonia.

Spursin Harry Kane nousi sarjan maalitilaston kärkisijalle paukuttamalla viime kierroksella hattutempun Stoke Cityn verkkoon. Nyt brittikärki jakaa maalitilaston ykköstilan yhdessä Evertonin Romelu Lukakun ja Arsenalin Alexis Sacnhezin kanssa.

Entinen Hongan ja Suomen maajoukkueen hyökkääjä Roni Porokara muistuttaa, että Lukaku voi ratkaista pelin Evertonin eduksi.

– Ehkä Everton on sellainen joukkue joka voi voittaa Tottenhamin, mutta Tottenham ei ole hävinnyt yhtään peliä kotonaan. Toivon, että tulee maalirikas ottelu. Tottenham tykkää tehdä paljon maaleja, mutta Evertonilla on Lukaku, joka pystyy yksinkin tekemään maaleja, Porokara arvioi Betsafen sivuilla.

– Jos Lukaku tekee maalin, Kane haluaa varmasti tehdä itsekin. On aina kovaa kamaa voittaa maalikuninkuus. Nyt molemmat ovat hyvillä paikoilla, he haluavat olla kukkona tunkiolla tämän jälkeen.

Tottenhamin ja Evertonin välinen ottelu alkaa kello 15.30 Suomen aikaa. Spurs on sarjassa toisena 53 pisteellä, Everton seitsemäntenä yhdeksän pistettä lontoolaisia perässä. Sarjaa johtaa kymmenen pisteen erolla Chelsea.