Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue teki nerokkaan muutoksen peliasuihinsa kansainvälisen naistenpäivän kynnyksellä.

Pelaajien pelipaidoista poistettiin nimet ja tilalle laitettiin iskulauseita. Ruotsin jalkapalloliiton mukaan niiden tehtävänä on ”inspiroida ja motivoida naisia näyttämään, että mikään ei ole mahdotonta”.

Pelaajat valitsivat omat lauseensa Ruotsalaisten naisvaikuttajien Twitter-tileiltä. Esimerkiksi joukkueen kapteeni Lotta Schelin valitsi omaan pelipaitaansa ruotsalaisen poliitikon Gudrun Schymanin tweetin: ”Älä katso ketään alaspäin, ellet ole auttamassa häntä ylös”.

– On aina tarpeellista näyttää nuorille naisille, että on mahdollista menestyä, eikä kenenkään tarvitse tuntea oloaan rajoittuneeksi siitä, mitä voi saavuttaa etenkään sukupuolen takia, Schelin sanoo The Guardianin haastattelussa.

Ruotsin naisten maajoukkue voitti ensimmäisessä ottelussaan uudet paidat päällään Australian 1-0.

Magdalena Eriksson

@MagdaEricsson
Jag har valt att lyfta ett citat från @agnes_lo_ eftersom att jag spelar fotboll för alla de som inte kan. Eller får. #IDittNamn