Borussia Dortmund pelasi alle 24 tuntia pommi-iskun jälkeen: ”Rehellisesti sanottuna en ajatellut jalkapalloa”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmund osoitti suurta urheiluhenkeä, kun joukkue taisteli Monacoa vastaan keskiviikkoiltana Mestarien liigan puolivälierässä, alle 24 tuntia sen jälkeen, kun joukkueen bussia kohtaan hyökättiin.

Ottelu siirrettiin tiistailta keskiviikolle, kun Dortmundin joukkueen bussin läheisyydessä räjähti kolme pommia. Räjähdyksissä loukkaantui Dortmundin pelaaja Marc Bartra, joka joutui leikkaushoitoon.

Vaikka Dortmund hävisikin kotikentällään 2-3 Monacolle, pelasi se suurella sydämellä heti suuren järkytyksen jälkeen. Nuri Sahin kertoi tunnelmistaan ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Vaikea löytää sanoja. Tuollaisia asioita, mitä eilen tapahtui, on nähnyt televisiosta tapahtuneen jossain kaukana, vaikka toki myös Istanbulissa eli kotimaassani tapahtui tuollaista uutena vuotena. Silloin se tapahtui lähellä, mutta silti aika kaukana.

– Eilen illalla koimme sen, minkälaista tuollaisessa tilanteessa on olla. En toivo, että kukaan kokisi mitään tällaista, Sahin sanoi.

Ottelun pelaaminen heti seuraavana päivänä räjähdyksistä sai paljon kritiikkiä muun muassa Dortmundin päävalmentaja Thomas Tuchelilta, joka olisi toivonut pelaajilleen enemmän aikaa käsitellä järkytystä.

Sahinin ajatukset harhailivat pelin aikana muualla kuin jalkapallossa. Sahin tuli kentälle toisella puoliajalla.

– Ihmiset eivät välttämättä ymmärrä tätä. Jos olen täysin rehellinen, ennen kuin olin kentällä toisella puoliajalla, en ajatellut jalkapalloa. Eilen en ymmärtänyt vielä mitä oli tapahtunut. Kun vaimoni ja lapseni odottivat minua kotiovella tilanteen vakavuus alkoi selvitä.

– Tiedän, että tienaamme paljon rahaa ja että olemme etuoikeutettuja, mutta olemme myös ihmisiä. Maailmassa on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin jalkapallo.

Sahin palasi haastattelussa vielä tiistai-iltaan.

– Ihoni menee kananlihalle, kun edes mietin sitä. En koskaan unohda pelaajien kasvoja sillä hetkellä.

Katso video Sahinin haastattelusta englanniksi alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.