FC Lahden ykkösmaalivahdiksi viime kaudella noussut Miikka Mujunen, 20, on palannut FC Lahden harjoitusvahvuuteen. Dramaattinen loukkaantuminen viime kaudella sotki läpimurtokauden.

Mujunen loukkasi polvensa PS Kemiä vastaan ja joutui sairastuvalle lähes vuodeksi. Harjoituksiin palannut Mujunen on täynnä intoa.

– Todella hienoa päästä taas sataprosenttisesti mukaan. Mukava herätä aina aamulla, kun tietää, ettei tarvitse enää mennä yksin pulikoimaan altaaseen, Mujunen kertoo FCLahtiTV:lle.

Loukkaantuminen ja siitä kuntoutuminen oli kova paikka nuorelle miehelle varsinkin henkisesti.

– Loppukaudesta oli todella rankkaa, kun oli hyvät säät, nurmi vihertää ja joutui itse katsomaan ja linkkaamaan kepeillä, kun muut potkivat palloa. Mutta sieltä on noustu, Mujunen sanoo.

Tällä hetkellä Lahden ykkösvahdin roolissa on 22-vuotias venäläinen Aleksandr Vasyutin, mutta Mujunen haluaa haastaa hänet tosissaan.

– Meillä on hyvä henki veskareiden kesken ja terve kilpailutilanne. Aleksilla on ykkösveskarin rooli, mutta kyllä minä aion hänet siinä haastaa ihan tosissaan. Eihän tätä muuten haluaisi ammatikseen pelata, jos ei haluaisi sinne tolppien väliin, Mujunen toteaa.

Mujusen tavoitteet ovat pitkästä loukkaantumisesta huolimatta edelleen ulkomaan kentillä.

– Palo tekemiseen on yhtä kova ellei jopa kovempi kuin ennen loukkaantumista.

Voit katsoa Mujusen haastattelun kokonaisuudessaan täältä.