KOMMENTTI: Mitä Ilves-maalivahdin pelikiellolla haluttiin viestiä? ”Nyt jäi vain paska maku suuhun”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen ykkösmaalivahti Mika Hilander on sivussa otteluista Seinäjoen Jalkapallokerhoa ja Rovaniemen Palloseuraa vastaan pelikieltonsa vuoksi. Luottoveskari sai suoran punaisen kauden ensimmäisessä ottelussa, kun hän töytäisi FC Lahden Loorents Hertsiä olkapäällään.

Tai no… Jopa ”töytäisy” lienee sanana turhan voimakas kuvailemaan Hilanderin elettä. Tilanteen videolta nähneet tietävät, että kyseisessä kontaktissa käytetty voima on verrattavissa näppäimistön välilyönnin näpäyttämiseen.

Toisin sanottuna: Hertsi filmasi, ja esitys meni tuomaristolle täydestä läpi. Tarkkakorvaiset saattavat yhä kuulla, kuinka laitahyökkääjän tuskanhuudot raikaavat Ratinan uumenissa.

Ilves valitti ymmärrettävästi Hilanderin pelikiellosta ja anoi sitä kumottavaksi, mutta Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden nimeämä kolmehenkinen ryhmä (erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä, kilpailutoimenpäällikkö ja lakimies Pekka Soini ja kilpailupäällikkö Peter Lundström) hylkäsi anomuksen.

Myönnettäköön, että Hilanderin töytäisy oli tarpeeton ja täytti epäurheilijamaisen käytöksen merkit, mutta ketä tässä halutaan suojella? Tuomaristoa? Hertsiä? Sarjatöytäisijä-Hilanderin tulevia uhreja?

Ilveksen kehityspäällikkö Toni Hevonkorpi kertoi Aamulehdelle olleensa jo Lahti-ottelun aikana yhteydessä erotuomaripäällikkö Hyytiään, joka ei tuolloin nähnyt tilanteessa perusteita punaiselle kortille. Miten ja miksi hän käänsi kelkkansa, kun hänet nimettiin pelikiellosta päättäneeseen ryhmään? Hän on kaiken järjen mukaan nähnyt tilanteen videolta useammin kuin valtaosa muusta väestöstä.

On tapahtunut neljä virhettä. Hilanderin ei olisi pitänyt töytäistä Hertsiä, jonka ei olisi pitänyt filmata, mistä ei olisi kuulunut antaa punaista korttia. Isoin virhe ja vääryys tapahtui kuitenkin kabineteissa.

Lähes kaikki osapuolet olisivat selvinneet tästä puhtain paperein, jos kaikki olisivat myöntäneet omat virheensä. Tarjolla oli esimerkkitapaus, jolla olisi voitu julkisesti käsitellä sukeltamista ja sen kitkemistä jalkapallosta. Nyt tilanteesta jäi vain paska maku suuhun, elämä jatkuu ennallaan, eikä kukaan oppinut taaskaan yhtään mitään.

Ville Liimatta
@VilleLiimatta


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004