Rajua draamaa SJK:n ja FC Lahden liiga-avauksessa

© Kuva: Juha Tamminen

SJK ja FC Lahti avasivat veikkausliigakautensa sateisella Seinäjoen OmaSP-stadionilla. Lahti venyi 1-1-tasapeliin dramaattisessa ottelussa.

Lahti laittoi hyvin kampoihin koko ajan, erityisesti saksalaishyökkääjällä Hendrik Helmkellä oli muutama mainio tekopaikka, mutta puiden väliin hän ei osunut.

SJK:n Billy Ions kaadettiin 71. minuutilla rangaistusalueella, ja hän asettui itse laukomaan rangaistuspotkua. Veto meni kuitenkin oikealta ohi maalin. Ottelun erotuomari Jari Järvinen määräsi kuitenkin rangaistuspotkun uusittavaksi. Lahtelaiset protestoivat rajusti, mutta mikään ei auttanut. Ions vaihtoi nurkkaa ja upotti pallon vasempaan kulmaan.

82. minuutilla Helmke antoi kulmapotkun, johon saksalaispuolustaja Igor Jovanovic pääsi puskemaan täysin vapaasti. Pallo tuli maalin edessä päivystäneelle makedonialaispelaajalle Marko Simonovskille, joka ohjasi tasoitusosuman lähietäisyydeltä.

Mutta ei draama vielä siihen päättynyt.

89. minuutilla SJK:n Timo Tahvanainen laukoi kovaa, mutta Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutin torjui. Richard Dorman siivosi paluupallon verkkoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Minuuttia myöhemmin Lahden Pavel Nazimov roikotti pallon kotijoukkueen tolppaan, joten tilanteita riitti. Enempää tapahtumia ei nähty, joten molemmat ottivat avauspisteensä.

– Vähän oli hermostunutta peliä, mutta pystyimme luomaan ihan hyviä paikkoja. Emme saaneet vain palloa maaliin. Ihan viihdyttävä peli kuitenkin. Hiukan paremmalla maltilla ja viimeistelyllä olisimme voineet saada voiton, se oli otettavissa. Mutta pitää olla tyytyväinen tähänkin, sanoi Lahden kapteeni Mikko Hauhia ottelun jälkeen Ruutu+:n lähetyksessä.