Feyenoord voitti sensaatiomaisesti Hollannin mestaruuden viime sunnuntaina 19 vuoden tauon jälkeen. Yksi mies ei mestaruuksia voita, mutta Dirk Kuytin roolia Feyenoordissa ei voi vähätellä.

Liverpoolissa vuodet 2006-12 viettänyt Kuyt palasi vanhaan seuraansa Feyenoordiin kesällä 2015 yksi tavoite mielessään. Se tavoite täyttyi sunnuntaina, kun Feyenoord voitti päätösottelussaan Heraclesin 3-1. Joukkueen kapteeni Kuyt iski ottelussa hattutempun.

– Tämä on urani paras hetki!, Kuyt sanoi BBC:n mukaan.

Se on paljon sanottu mieheltä, joka on pelannut MM-finaalissa ja Mestarien liigan finaalissa. Lisäksi Kuyt kävi voittamassa ennen paluutaan Feyenoordiin Turkin mestaruuden vuonna 2014.

Rotterdamissa ei olla viime vuosina juuri juhlittu. Kuyt halusi nostaa Feyenoordin taas parrasvaloihin.

– Tiesin, kun tulin takaisin kaksi vuotta sitten, että voimme voittaa mestaruuden ja kaikki nauroivat minulle, kun sanoin niin, Kuyt kertoi.

Maailmalla kouliintunut pelimies toi Feyenoordin koppiin aivan uudenlaista johtajuutta ja voittamisen nälkää.

– Kun Feyenoord oli puolessa välissä kautta sarjakärjessä, kaikki juhlivat. Kun pelasimme tasapelin Ajaxin kanssa, ihmiset tanssivat pöydillä. Ei sellaista pitäisi tapahtua. Pitäisi olla tyytyväinen vasta silloin, kun voitat, Kuyt sanoi.