Italian Serie A:ssa nähtiin viime viikonloppuna todella kummallinen tilanne, kun Pescaran keskikenttäpelaaja Sulley Muntari sai keltaisen kortin vaadittuaan erotuomaria ottamaan Cagliari-kannattajien rasistiseen käytökseen kantaa, lue lisää tästä.

Tilanteeseen otti kantaa nyt myös rasisminvastainen järjestö Kick It Out, joka pitää Italian jalkapallopäättäjien toimintaa pelkurimaisena. Entinen Tottenham-pelaaja ja nykyinen Kick It Out -järjestön edunvalvoja Garth Crooks toivoi Serie A:ssa pelaavien tummaihoisten pelaajien käyvän lakkoon.

– Garth Crooks pyytää jokaista itseään kunnioittavaa tummaihoista pelaajaa Italian liigassa olemaan pelaamatta ensi viikonloppuna, ellei italialaiset viranomaiset poista Sulley Muntarin pelikieltoa, Kick It Outin pidemmässä kannanotossa kirjoitetaan.

Muntari sai ensin keltaisen kortin, kun hän vaati tuomaria tekemään rasistiselle käytökselle jotain. Sen jälkeen Muntari poistui kentältä protestina ja siitä lätkäistiin yhden ottelun pelikielto. Cagliarin kannattajien rasistiset huutelut jäivät sen sijaan tuomitsematta.

– Se on uskomatonta, että Cagliari ei saanut rangaistusta, koska ”vain 10” kannattajaa osallistui huuteluun. Tuollaista ei pitäisi koskaan tapahtua enää, kannanotossa ihmetellään.

Lähde: BBC