Katsoin RoPS:n ja KuPS:n välisen ottelun lehdistötilaisuuden (video yllä), enkä voinut olla tarttumatta RoPS-päävalmentaja Juha Malisen, 58, sanoihin puolikuntoisien pelaajien peluuttamisesta.

Malinen kertoo lehdistötilaisuudessa avoimesti, että kaksi hänen pelaajaansa pelasi KuPS:a vastaan vähintäänkin puolikuntoisina. Eetu Muinonen sairastui pelin alla vatsatautiin ja pelasi valmentajan mukaan lääkityksen ja sisun voimalla. Tähtipelaaja Robert Taylor taas ei ollut vielä lääkärin mukaan pelikunnossa ja Malinen myönsi avoimesti, että peluutti häntä ”vähän lääkärin neuvoja vastaan”, lue uutinen aiheesta.

Veikkausliigassa nousi aivan hiljattain kohu siitä, kun PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman kiitteli haastattelussa avoimesti, että hänen kaksi pelaajaansa Abdoulie Mansally ja Matias Ojala pelasivat kuumeesta huolimatta. Nopeasti Ojala kuitenkin kumosi väitteet ja Åhman korjasi lausuntoaan lopulta Twitterissä, lue uutinen.

Malisella ei ole voinut mennä ohi Åhmanin lausunnosta noussut kohu, joten ihmettelen suuresti sitä, miksi kokenut valmentajavelho kertoi noin avoimesti pelaajiensa tilasta lehdistötilaisuudessa. Oliko kyseessä sitten hätähuuto seurajohdon suuntaan, että nyt tarvittaisiin uusia pelaajia kiireellisesti, vai pelkkä puolihuolimaton lausahdus, typerä se joka tapauksessa oli.

En tiedä tarkkaan, mikä Muinosen terveydentila ennen peliä oli, enkä myöskään tiedä Taylorin vammojen vakavuutta, sen tietää parhaiten Malista neuvonut lääkäri. Sen tiedän kuitenkin, että loukkaantuneiden tai sairaana olevien pelaajien peluuttaminen on todella vaarallista. Mikäli tilanne oli vähänkään vakavampi, Malinen teki todella tyhmän ja uhkarohkean tempun laittaessaan molemmat pelaajat kentälle.

Se on totta, että usein pelaajilla on jotain pieniä vammoja kauden aikana ja he pelaavat siitä huolimatta. Se on normaalia huippu-urheilua, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Joskus pelaajia saatetaan parsia pelikuntoon vaikeistakin vammoista, mutta sitä harvemmin tuodaan lehdistötilaisuudessa Malisen esittämällä tavalla julki.

Jos kyse oli mediapelistä ja hätähuudon esittämisestä seurajohdon suuntaan, tämä oli todella raaka tapa tuoda asia esille.

Ja jos kyseessä oli vain vahingossa sattunut lipsautus 500 ottelua Veikkausliigassa valmentaneelta Maliselta, laittaisin hänet mediakoulutukseen.