Norjan kolmannella sarjatasolla pelaava Fram Larvik on asettanut itselleen todellisen haasteiden haasteen: se on päättänyt nousta maailman suurimmaksi jalkapalloseuraksi jäsenmäärässä mitattuna.

Tavoitteena on kerätä noin 300 000 jäsentä vuoden 2017 aikana ja siten syrjäyttää kärkisijaa hallussaan pitävä Bayern München, jolla on noin 270 000 virallista jäsentä.

#BeatBayern -kampanja sai alkunsa kolmen miehen päähänpistosta, kun Jan Tore Berg, Oyvind Stokstad ja Christer Fjellstad päättivät käynnistää ehkäpä yhden jalkapallon kunnianhimoisimmista altavastaajan tarinoista.

– Olemme olleet joukkueen toiminnassa mukana monia vuosia ja nähneet, että seuran rakentaminen ja huipun saavuttaminen eivät ole helppoja asioita. Tulimme siihen lopputulokseen, että ottaaksemme askeleen eteenpäin, meidän olisi keksittävä jotain fiksua, kertoi projektimanageri Berg VG:n haastattelussa.

– ”Mikä on maailman isoin jalkapalloseura?” ajattelimme. Nopean Google-haun jälkeen saimme selville, että se oli Bayern München 270 000 jäsenellään. Miksi Bayernin pitäisi olla suurin? Miksi me emme voisi olla maailman isoin jalkapalloseura?

Norjan vanhin seura Fram Larvik koki menestyksekkäimmät aikansa 1950-luvulla. 2500 istumapaikan stadionilla pelaava joukkue pyrkii uuteen nousuun kolmosdivisioonasta entisen ammattilaispelaaja Petter Belsvikin valmentamana.

Matka maailman suurimmaksi ei tule olemaan helppo ottaen huomioon, että Bayern mahduttaa joka viikko jo pelkästään stadionilleen noin 75 000 ihmistä. Norjalaisjoukkue luottaa kuitenkin sosiaalisen median voimaan ja ihmisten haluun toteuttaa ihmeitä jalkapallossa.

Voit katsoa Fram Larvikin esittelyvideon kampanjastaan alta. Jos et näe, voit katsoa sen täältä.