Viimeiset kaksi kautta Saksan 3. Bundesliigan VfR Aalenissa viettänyt Mika Ojala etsii itselleen uutta seuraa. Vahvana vaihtoehtona nousee esiin Ojalan vanha seura FC Inter, kertoo Turun Sanomat.

Hänellä on lauantaina edessään viimeinen ottelu Vfr Aalenin kanssa, kun Saksan kolmostasolla vietetään päätöskierrosta. Ojala ei kuitenkaan usko, että häntä nähdään kentällä.

Paimiosta kotoisin olevan laiturin peliaika on ollut kortilla siitä lähtien, kun kävi ilmi, että hän ei aio jatkaa seurassa enää tämän kauden jälkeen.

– Penkittämiseni syy on ollut takuuvarmasti muu kuin jalkapalloon liittyvä. Ne ovat pääasiassa pelanneet, jotka jatkavat seurassa ensi kaudellakin. Treeneissä pärjäämisellä ei ole ollut enää merkitystä, toteaa Ojala Turun Sanomille.

Alkukaudesta Ojala oli huimassa vireessä ja johti pitkään Aalenin sisäistä maalipörssiä. Kauden ensimmäiset puoli kuukautta olivat Ojalan sanojen mukaan erinomaiset, mutta sitten hän loukkaantui, minkä jälkeen peliaika väheni.

– Jos minulle olisi nyt loppukaudesta tarjottu kuitenkin uutta sopimusta, olisinkin sanonut jo kiitos ei. Monille kerrottiin jo puolivälissä kautta, että heidät halutaan pitää, mutta minun kohdallani ei toimittu niin. Seura onkin tehnyt selväksi, etten kuulu heidän tulevaisuuden suunnitelmiinsa.

Ojalan sopimus Aalenin kanssa loppuu virallisesti kesäkuun lopussa, mutta Ojala haluaisi löytää uuden seuran heti kesän alussa siirtoikkunan auetessa.

– Ensin laitetaan kausi pakettiin täällä Saksassa, minkä jälkeen palaan välittömästi Turkuun lomalle. Ainoa yhteydenotto on toistaiseksi tullut Turusta, kun Stefan Håkans (FC Interin puheenjohtaja) soitti.

Ojala kuuluu turkulaisseuran kaikkien aikojen pelaajien joukkoon. Hän on pelannut Interissä kahteen otteeseen vuosina 2006-2012 ja 2014-2015. Veikkausliigassa Ojala on pelannut sinimustapaidoissa lähes 200 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 59 maalia.

– Suhtaudun Interiin totta kai isolla rakkaudella. Inter on peliurani tärkein seura. Onkin erittäin hieno asia, että Interistä on oltu jo yhteydessä. Arvostan sitä, että minulle on tehty selväksi, että Inter arvostaa minua edelleen.

– Täytän kuitenkin kesällä 29 vuotta, ja pelaan tällä hetkelläni urani parasta peliä, joten minua kiinnostaa katsoa, miten pitkälle rahkeeni riittävät. Joten katsotaan, mitä tapahtuu.