Viime kaudella tylyyn -40 maalieroon jäänyt Sunderland tippuu Valioliigasta. Seuran 23-vuotiaalla maalivahdilla Jordan Pickfordilla on kuitenkin edessään merkittävä nousu Valioliigassa seitsemännelle sijalle kivunneseen Evertoniin, kertoo Transfermarkt.

Minkä vuoksi Everton osti sarjatippujan maalivahdin? Etenkin, kun miehessä roikkui huima 34 miljoonan euron hintalappu joka nosti hänet kaikkien aikojen kalleimpien maalivahtien sarjaan?

Muutoin apean kauden pelanneen Sunderlandin tilastot ovat järkyttävää katsottavaa. Ainoa valopilkku on Pickford. Mies teki kaudella toiseksi eniten torjuntoja koko Valioliigassa. Viidestä voitetusta ottelusta maali pysyi puhtaana neljä kertaa.

Hän on nyrkkeillyt palloa, ottanut koppeja, antanut maalipotkuja sekä heittoja enemmän kuin suurin osa valioliigajoukkueiden maalivahdeista. Heikon puolustuksen johdosta Sunderland antoi miehelle kovan koulun ammattilaisjalkapalloon. Ilmeisesti Everton näkee, että tulikoe on onnistuneesti takana ja huima hinta tulee vastineen kanssa.

Vielä vuosi sitten Pickfordin markkina-arvo oli 0,5 miljoonaa euroa joten myös Sunderland teki suopean diilin.