AS Roman puolustaja Juan Jesusin mukaan Francesco Totti olisi halunnut tahalleen epäonnistua rangaistuspotkussa viimeisessä pelissään.

Totti, 40, pelasi viimeisen pelinsä AS Roman paidassa Serie A:n päätöskierroksella Genoaa vastaan. Hän tuli vaihdosta kentälle 54. minuutilla.

Roman oli saatava ottelusta voitto, jotta se yltäisi Italian pääsarjan toiselle sijalle ja pääsisi siten suoraan ensi kauden Mestarien liigaan, koska sarjakolmonen Napoli hengitti joukkueen niskaan pisteen päässä.

Napoli voitti omassa viimeisessä sarjaottelussaan 4-2.

Diego Perotti upotti 3-2-voittomaalin lisäajan ensimmäisellä minuutilla, ja Roma pääsi juhlistamaan Tottin jäähyväisottelua sekä Mestarien liigan paikkaa.

Tottilla oli kuitenkin hieman erilainen loppuratkaisu mielessään hänen viimeiselle ottelulleen.

– Hän oli hermostunut koko viikon. Yhtenä päivänä hän saattoi sanoa, että lopettaa ja toisena hän vannoi jatkavansa. Ennen Genoa-peliä me kaikki kokoonnuimme pukukoppiin, jossa hän sanoi: ”Jos me saamme rangaistuspotkun, en aio tehdä siitä maalia, potkaisen pallon katsomoon, kertoi Jesus Radio Atlantidan haastattelussa.

– Pilkkua ei ikinä tullut, joten hän potkaisi nimikirjoituksellaan varustetun pallon katsomoon pelin jälkeen. Totti on fantastinen ihminen ja hän ansaitsee paljon enemmän kuin vain juhlat. Hän on ihminen, joka tarjoaa paljon apua sitä tarvitseville ilman, että tekee siitä suurta numeroa.

Jesuksen rangaistuspotkukertomuksen vahvisti myös Sky Sport Italian kommentaattori Fabio Caressa.

– Jos Roma olisi saanut pilkun niin, että peli olisi jo ratkennut, Totti olisi ottanut pallon, laittanut nimikirjoituksensa siihen ja ampunut sen ohi tarkoituksella. Hän olisi halunnut laukoa sen yleisöön lahjana kannattajille, sanoi Caressa ESPN:n mukaan.