Jos maalivahteja arvioidaan puhtaasti tehtyjen torjuntojen perusteella, Valioliigassa nousee esiin yllättäviä nimiä.

Menneellä kaudella eniten onnistuneita torjuntoja tehnyt on FC Burnleyn Tom Heaton. Heatonin tämänhetkinen markkina-arvo on 3,5 miljoonaa euroa. Menneellä kaudella Heaton torjui yhteensä 141 kertaa. Toisaalta pallo meni miehen taakse 48 kertaa.

Siirtyessään Bristol Citysta Burnleyyn vuonna 2013 Heatonin markkina-arvo oli 500 000 euroa. Tehokkuuden kannalta mies on ollut loistava sijoitus Burnleylle.

Seuraavaksi eniten torjuntoja Valioliigassa teki Sunderlandin Jordan Pickford, yhteensä 135. Pickfordin markkina-arvo on 5 miljoonaa euroa. Maaleja Pickford päästi menneellä kaudella 56.

Vertailun vuoksi voidaan katsoa esimerkiksi Manchester Unitedin David de Gean tilastoja. Menneellä kaudella de Gea pelasi viisi ottelua enemmän kuin Heaton, yhteensä 35, mutta teki niiden aikana vain 74 torjuntaa. De Gean ollessa kentällä ManU päästi 29 maalia. De Gean markkina-arvo on 40 mijoonaa euroa.