Legendaarinen päävalmentaja haalarihommiin Respect II -ottelussa – ”Heillä on osaamista, mitä näyttää”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen A-maajoukkuelegendojen valmentajana lauantaisessa Respect II -ottelussa Viroa vastaan toimii yksi kaikkien aikojen suomalaisista jalkapallovalmentajista eli Martti Kuusela. Pitkän uran tehnyt Kuusela on ylpeä ja hyvillään siitä, että pääsee ottelussa Suomen penkin päähän.

– Tuntuu hienolta, ja arvostan sitä, että minut kutsuttiin auttamaan poikia, minkä näen, että on valmentajan tehtävä. Nämä ovat hienoja tapahtumia pojillekin, että he näkevät toisiaan. He eivät välttämättä tapaa toisiaan usein, vaikka pelasivat samoissa maajoukkueissa. Nyt he saavat vielä pelatakin yhdessä, kiittelee Kuusela, 71, SuomiFutis-sivustolle.

Kuusela saa kentälle suuren osan maamme parhaan maajoukkuesukupolven pelaajista. Mukana ovat mm. Jari Litmanen, Mikael Forssell, Teemu Tainio ja Jussi Jääskeläinen.

– Toivottavasti pojat nauttivat ja näyttävät, mitä osaavat. Osaamista on, mitä näyttää. Voihan se olla, että homma menee niin kuin minulla Unkarissa Honvedissa aikanaan, että en mene sekoittamaan heidän sekoittamaan heidän kuvioitaan, Kuusela naurahtaa.

Kuuselan oma rupeama A-maajoukkueen päävalmentajana päättyi 30 vuotta sitten. Suomi voitti Olympiastadionilla Tsekkoslovakian ja Kuusela päätyi pelaajien kultatuoliin.

– Ei ole tullut mieleenkään, että siitä on noin kauan! Muistan, kuinka joukkue osoitti luottavansa minuun, vaikka minut kentältä ulos kantoivatkin, muistelee Kuusela humoristisesti.

– Se oli hieno porukka, ja aina, kun tapaamme, niin muistellaan niitä aikoja. Teimme pioneerityötä ja saimme pelaajia ulkomaille, ettei sitten tarvitsisi kaivaa kuvaa taskusta ja siihen nimikirjoitusta, kun Kevin Keegan tuli vastaan. Sen ajan suomalaispelaajissa oli hyvää, että he eivät alistuneet, mutta olivat silti nöyriä työntekoa kohtaan, hän kertoo.

Respect II -ottelu pelataan lauantaina Telia 5G Areenalla kello 17. Liput otteluun maksavat ”Sankarit Femmalla” -teeman mukaisesti viisi euroa.

Alle 18-vuotiaat ja Stadi Cupin osallistujat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Myös Yonoton-applikaation lataamalla otteluun pääsee ilmaiseksi.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?