Suomifutiksessa on vilkas viikonloppu. Helsingissä tulessa ovat nuoret ja vähän vanhemmat sankarit ja Tampereella kasvojenpesua hakeva A-maajoukkue.
Juuri 40-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Peter Enckelman osallistuu lauantaina Helsingin Telia 5G Areenalla Sankarit Femmalla -tapahtumaan. Kyseessä on Respect II -ottelu, jossa Suomen legendoista kerätty sikermä kohtaa Viron vastaavan kokoonpanon.
Enckelman päätti aktiiviuransa reilu neljä vuotta sitten. Tällä hetkellä maalivahti pitää virettään yllä TPS:n ikämiehissä.
– Minulla on lauantaita varten alla kunnon valmistautuminen. Olin nimittäin viime viikolla mukana työnantajani DHL:n Euroopan laajuisessa futisturnauksessa Belgiassa, Enckelman kertoo.
– Siitä olenko hyvässä kunnossa en voi sanoa mitään, hän nauraa päälle.
Enckelman työskentelee nykyisin yritysmaailmassa ja muisteleekin, että monien maajoukkuetovereiden näkemisestä on jo vuosia. Toisen polven A-maajoukkuemaalivahti teki komean kansainvälisen uran Englannissa ja Skotlannissa.
ForssellinMiklua” on esimerkiksi todella kiva nähdä, hänelle on aina hauska kettuilla mahdollisimman paljon.
Nykyhuuhkajista Enckelman seuraa tarkimmin virkaveljensä Lukas Hradeckyn toimintaa.
– Hänen asenteensa pelaamiseen on aina ollut mukavan lungi. En osaa sanoa kumpi on lungimpi tapaus Luke vai Antti Niemi, Enckelman nauraa.
– Heidän ”jäämiesmäisyytensä” ja malttinsa heijastuvat myös otteisiin kentällä. Tietysti seuraan Huuhkajia ja toivon joukkueelle menestystä.
Respect II -ottelu pelataan lauantaina Telia 5G Areenalla klo 17. Liput ovat teeman mukaan ”femman” eli siis euroa.
Lataamalla YONOTON-appin pääsee otteluun ilmaiseksi. Myös alle 18-vuotiaat pääsevät peliin maksutta.