Ei ole ihme, että Bundesligajoukkue Borussia Dortmund tahtoo pitää 20-vuotiaan Ousmane Dembelen seurassaan suurista ostotarjouksista huolimatta. Dembele on nimittäin päässyt viime kauden aikana näyttämään toteen sellaista potentiaalia, jota aiemmassa seurassa, Stade Rennais’ssa ei olisi ollut mahdollista.

Pelaajan nousemisesta aivan uudelle tasolle kertoo huimien tulosten lisäksi miehen potentiaalisen siirtoarvon nousu pelaajamarkkinoilla.

Transfermarkt-sivusto pitää kirjaa pelaajien hetkittäisistä arvonvaihteluista. Sivusto tietää kertoa, että miehen arvo on noussut 128-kertaiseksi siitä, mitä se oli 1.1.2016. Rahamäärällisesti tämä ero tarkoittaa 32,75 miljoonaa euroa.

On kuitenkin huomioitava, että Dortmund maksoi Dembelestä 15 mijoonaa euroa. Siitä huolimatta markkina-arvo on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa.

La Ligassa tai Valioliigassa ei sen sijaan ole ylletty aivan vastaaviin prosentuaalisiin arvonnousuihin, mutta rahamäärällisesti kasvut ovat olleet huikaisevia.

Upean viime kauden pelannut Antoine Griezmann on osoittautumassa hyväksi sijoitukseksi Atletico Madridille, sillä hänen potentiaalinen siirtosummansa on noussut sivuston mukaan 30 miljoonan euron edestä noin puolessatoista vuodessa.

Valioliigassa sen sijaan Dele Allin hinnannousu, 35 miljoonaa euroa kyseenomaisessa ajassa tuottaa varmasti Tottenhamin porukalle hymyn huulille. Allin arvonnousu on nimittäin eurokenttien suurin.