FC Barcelonan on kerrottu tehneen sopimus Santosin Lucas Liman kanssa. Fox Sports Brazilin mukaan 26-vuotias Lucas tulee tekemään ennakkosopimuksen katalaanien kanssa kuukauden vaihteessa. Liman on kerrottu siirtyvän Barcelonaan ilmaiseksi.

Barcelona-pelaaja Neymarin isän uskotaan olleen merkittävä vaikuttaja sopimuksen syntymiseen. Neymarin onkin kerrottu olevan Liman hyvä ystävä kentän ulkopuolella.

Lucas on jo pitkään ollut parhaita pelaajia Brasiliassa. Internacionalesta Santosiin vuonna 2012 siirtynyt Lima on hiljalleen raivannut tiensä parhaiden joukkoon ja edelleen Santosin kantavaksi pilariksi.

Seuralegenda Pele kommentoi Lucasia vuonna 2015 sanomalla, että miehen vasemman jalan toiminta muistuttaa häntä 70-luvun brassitähdistä Rivellinosta ja Gérsonista.

Lucas on kuitenkin verrokkejaan huomattavasti modernimpi pelaaja. Hänen vahvuuksia ovat pelinlukutaito, syöttökyky, sekä harhauttaminen. Miehen kuvaillaan parhaimmillaan olevan syöttökone, joka nostaa joukkuetoverinsa uudelle tasolle.

Lucas ei kuitenkaan ole Barcelonalle riskitön veto. Mies on viime vuosien aikana kärsinyt loukkaantumisista, jotka ovat tehneet hänen pelistään katkonaista. Santos onkin joutunut turvautumaan b-suunnitelmaan melko harmillisen Lucasin ollessa sivussa.

Myös brasilialaisen ikä on otettava huomioon. Ensi kuussa 27 vuotta täyttävä pelaaja ei kehity edes Barcelonassa samalla tavalla kuin alle kaksikymppinen. Toki ikä tuo kokemusta, mutta Brasiliasta Espanjaan siirtyessä tasoero saattaa olla kova.

Miehen peliälyyn kuitenkin luotetaan, sillä Lucasista puhutaan suurena hankintana. Myös Kiinaan luriteltu mies on tehnyt selväksi, että hän haluaa pelata suurimmissa sarjoissa.

Mies siirtyy Barcelonan rivistöön tammikuussa, kun hänen sopimuksensa Santosin kanssa päättyy. Nähtäväksi jää, kykeneekö Lucas vakuuttamaan uuden mantereen yhdessä jalkapalloilevan maailman kovimmista tulikokeista.