Keskiviikkona FC Interin Njazi Kuqi sai kirpaisevan muistutuksen hyvän urheiluhengen merkityksestä myös peliajan ulkopuolella.

Kuqi sai ensimmäisen keltaisensa pelin 85. minuutilla suunsoitosta kun 34-vuotias hyökkääjä protestoi kiistanalaista rankkaria. Varoitus ei kuitenkaan riittänyt Kuqille, vaan hän kommentoi asiaa vielä kättelyn yhteydessä, joka johti toiseen keltaiseen ja ulosajoon.

Ottelun päätuomari Mattias Gestranius ei muista uraltaan vastaavaa tilannetta. Kuqin epäasiallinen käytöksen johdosta Gestranius nosti ensimmäistä kertaa kortin pelin päätyttyä.

– Hän käyttäytyi tilanteessa epäasiallisesti siinä määrin, että piti antaa varoitus. Se oli päivän toinen varoitus, joten sitä seurasi kentältä poisto, Gestranius kertoi Ilta-Sanomille.

Myös Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä korosti IS:lle tilanteen harvinaislaatuisuutta. Tapauksen poikkeuksellisuuden vuoksi Hyytiä suositteli erillisen raportin tekemistä Kuqin ulosajosta. Raportin tarkoituksena on ennaltaehkäistä vastaavia ylilyöntejä tulevaisuudessa.

IS:n videolla näkyy Gestraniuksen nopea reaktio Kuqin hölmöilyyn. Voit lukea jutun aiheesta täältä. Jutussa näkyy myös Kuqin saama toinen varoitus.