Venäjän apulaispääministeri Vitaly Mutko on tyrmistynyt maan jalkapallomaajoukkueeseen kohdistetuista dopingväitteistä, kertoo uutistoimisto AP.

Kohu lähti käyntiin, kun brittilehti The Mail on Sunday kirjoitti, että kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tutkii, syyllistyikö Venäjän joukkue dopingin käyttöön vuoden 2014 maailmanmestaruusturnauksessa Brasiliassa.

The Mail on Sundayn mukaan koko Venäjän 23 pelaajan joukkue on Maailman antidopingtoimisto WADA:n laatimalla listalla urheilijoista, joilla saattaa olla yhteys kiellettyihin aineisiin. Listalla on yhteensä yli tuhat urheilijaa.

Listalla olevista venäläispelaajista viisi on mukana tällä hetkellä pelattavassa MM-esiturnauksessa, Confederations Cupissa, joka järjestetään Venäjällä, kuten ensi vuoden MM-turnauskin. Pelaajat ovat Igor Akinfeev, Denis Glushakov, Maksim Kanunnikov, Aleksandr Samedov ja Yuri Zhirkov.

Apulaispääministeri Mutko kutsui artikkelia ja dopingsyytöksiä uutistoimisto TASS:n haastattelussa ”hölynpölyksi”.

– Jalkapallossamme ei ole ikinä ollut eikä tule ikinä olemaan ongelmia dopingin kanssa. Joukkueemme on jatkuvasti testattavana, ja heille pidetään dopingtestejä jokaisen ottelun jälkeen.

– He ovat kirjoittaneet jotain ”hölynpölyä”. Älkää vaivautuko lukemaan englantilaislehtiä aamuisin.

Mail on Sundayn mukaan nimeämätön FIFA:n edustaja oli vahvistanut julkaisulle, että kansainvälinen jalkapalloliitto tutkii asiaa.

Lehden mukaan vielä ei ole kuitenkaan selkeää näyttöä siitä, pitävätkö vuoden 2014 MM-joukkueeseen kohdistuneet dopingsyytökset paikkaansa.