Petteri Forsell siirtyi muutama viikko sitten uuteen seuraan Puolan pääsarjan Cracoviaan. Muutama päivä sitten puolalaismedia WP SportoweFaktyn mukaan huuhkajapelaajan kolmen vuoden sopimus olisikin purettu ylipainon takia.

Espoolaista Honkaa tällä hetkellä edustava Joel Perovuo julkaisi Facebook-seinällään päivityksen, joka kirosi Cracovian päävalmentajan Michal Probierzin ja harmitteli samalla kollegansa kohtaloa, kertoo Iltalehti.

Keskikenttämies Perovuo siirtyi vuonna 2014 Puolan liigaan ja Jagiellonia Bialystokiin. Aluksi uudessa seurassa kaikki sujui hyvin, mutta Probierzin saapumisen jälkeen alkoi alamäki.

– Olin avauksessa ja pelasin hyvin. Sitten tuli yksi huono tulos joukkueelta ja yllättäen päävalmentaja vaihtui. Siellä päin on oikukkaita tyyppejä ja tuollaista tapahtuu, Perovuo kertoo Iltalehdelle.

Perovuolle selvisi nopeasti minkälainen uusi valmentaja oli miehiään.

– Huomasin, että hänellä oli ulkomaalaisia syrjivä tyyli.

Älyttömät rangaistukset

Samassa joukkueessa pelannut ruotsalainen Sebastian Rajalakso sai heti tuntea puolalaisjäärän asenteen ulkomaalaisia kohtaan. Häntä nöyryytettiin uskomattomalla tavalla.

– Hänet laitettiin toisen valmentajan kanssa yksin pomputtelemaan palloa, mutta hän teki sen ilman palloa kuin mielikuvaharjoitteena. Häntä juoksutettiin metsässä ja istutettiin toimistolla tunnin päivässä tekemättä mitään. Jos hän ei olisi noudattanut ohjelmaa, sakko olisi ollut iso.

Perovuotakin pompoteltiin edestakaisin ykkös- ja kakkosjoukkueen välillä. Sitten seurasi penkitys ykkösjoukkueessa ja epätietoisuus tulevasta.

Touko-kesäkuun vaihteessa Perovuolle tuli sähköposti, jossa hänelle määrättiin sama ohjelma kuin ruotsalaisella kollegalla oli.

– Soitin toimistolle ja kysyin, että mitä helvettiä.

Seura tarjosi sopimuksen purkamista, mutta suomalaiselle olisi maksettu vain neljän kuukauden palkka viimeiseltä viideltä kuukaudelta.

Forsellin agentti pelastajana

Agentti Jonne Lindblom pelasti lopulta Perovuon ja sai hänelle neuvoteltua diilin. Lindblom on myös Forsellin agentti.

Iltalehden mukaan Perovuo ei olisi saanut kertoa tarinaansa ennen viime kesää. Muuten hän olisi saanut 5000 euron sakon vaitiolovelvollisuuden rikkomisesta.

– Siinä meni kansainvälinen seurajoukkueura, ja se on ollut iso kolaus minulle. Keski-Eurooppaan ei ole helppo päästä jauhamaan futista suomalaisena.

– Petterille toivon voimia. Väite hänen ylipainostaan on vain keksitty tekosyy. Minulle käytettiin aikanani syynä kielitaidottomuutta, vaikka pystyin kommunikoimaan joukkueen kanssa puolaksi.

Iltalehden alkuperäisen jutun voit lukea tästä linkistä.