Kiinan Superliiga on vajoamassa epävarmuuden aikaan. 13 pääsarjan joukkuetta nimittäin uhkaa tiputus sarjasta, kertoo Dailymail.

Superliigan joukkueiden kerrotaan laiminlyöneen pelaajille maksettuja palkkoja viimeisen vuoden aikana. Palkanmaksun kanssa painivat seurat ovat nyt saaneet kaksi viikkoa aikaa hoitaa pelaajille saatavansa.

Jahka seurat eivät kykene tähän, uhkaa niitä sulkeminen ulos sarjasta. Asiaa on ajanut eteenpäin Kiinan Palloliitto yhdessä Aasian Palloliiton kanssa.

Lähteen mukaan moni sarjan huippujoukkueista ei ole kyennyt pitämään talouttaan kurissa. Muun muassa Shanghai Shenua, Hebei China Fortune, sekä Shanghai SIPG ovat putoamisuhassa.

Seurat ovatkin olleet varsin holtittomia rahankäytössään. Esimerkiksi Carlos Tevez nauttii vajaan 700 000 euron viikkopalkkaa. Vastaavasti SIPG:ssä pelaavan Hulkin viikkopalkka on lähes 370 000 euroa.

Huono taloudenpito ei valitettavasti jää pääsarjaan, sillä myös toisella ja kolmannella sarjatasolla on vastaavissa ongelmissa olevia joukkueita.