Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa pelaavien joukkueiden kannattajien on toisinaan varattava vierasreissuihin hieman enemmän aikaa kuin yksi arki-ilta.

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n vieraspelimatkan pituusennätys laitettiin uusiksi kaudella 2015-2016, kun portugalilainen Benfica ja kazakstanilainen Astana kohtasivat Mestarien liigan alkulohkossa. Kannattajien oli matkattava noin 6174 kilometriä, jos he halusivat nähdä oman joukkueensa tositoimissa vieraskentällä.

Tänä vuonna UEFA:n ennätys saattaa jälleen mennä rikki Astanan toimesta. Joukkue kohtaa Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella Puolan mestarin Legia Varsovan, joka pudotti karsintojen toisessa vaiheessa IFK Mariehamnin kilpailusta yhteismaalein 9-0.

Toisella puolella Eurooppaa portugalilainen Maritimo kilpailee paikasta Eurooppa-liigaan bulgarialaisen Botev Plovdivin kanssa. Jos Maritimo ja Astana päätyvät vastakkain Eurooppa-liigassa, vieraskannattajilla on edessään noin 7147 kilometrin elämysmatka.

Maritimo pitää majaansa Madeiran saarella, joka on hieman alle 600 kilometrin päässä Pohjois-Afrikan rannikolta.