FC Barcelonan entinen presidentti Joan Gaspart sanoi Cadena Serin haastattelussa, että Neymarin lähtö seurasta Paris Saint-Germainiin on verrattavissa siihen, kun Luis Figo vaihtoi Barcelonasta Real Madridiin vuonna 2000.

Keskiviikkona Neymar, 25, ja hänen isänsä ilmoittivat Barcelonalle, että brasilialaishyökkääjä haluaa lähteä joukkueesta. Barcelona hyväksyi Neymarin pyynnön ja antoi hänelle luvan lähteä, mikäli hänen sopimukseensa kirjattu 222 miljoonan euron ulosostohinta maksetaan Barcalle kokonaisuudessaan.

Myöhään torstaina illalla useiden käänteiden jälkeen Paris Saint-Germain ilmoitti hankkineensa Neymarin viiden vuoden sopimuksella.

Portugalilaistähti Figo loikkasi Barcelonasta seuran verivihollisen Real Madridin riveihin silloisella maailmanennätyssummalla, 60 miljoonalla eurolla. Vain viikkoja ennen siirtoa hän oli rauhoitellut Barcelonan kannattajia ja kertonut, ettei hän välitä siirtohuhuista ja -spekuloinneista.

Figoa haukuttiin hänen siirtonsa jälkeen rahanahneeksi petturiksi. Vuonna 2002 portugalilaisen palatessa Realin kanssa Barcelonan kotistadionille Camp Noulle, hänen viereensä heitettiin sianpää, kun hän oli antamassa kulmapotkua.

Neymar ei siirtynyt Real Madridiin eikä mihinkään toiseenkaan Espanjan seuraan, mutta kannattajat eivät suhtautuneet hänen lähtöön ja sitä edeltäneeseen käytökseen kovin suopeasti.

Barcelonan kaupungin kaduille on ilmestynyt julisteita, joissa Neymaria nimitetään petturiksi ja palkkasoturiksi. Myös FC Barcelona poisti nopeasti Neymarin kaikista seuran mainoksista.

– Olen nähnyt samanlaisia tilanteita, mutta Neymar on samassa veneessä kuin Figo, joka oli yksin, mutta nyt hänellä on Neymar seuranaan, sanoi Gaspart ESPN:n mukaan.

– Olen nähnyt pelaajien, kuten Diego Maradonan ja Ronaldon, jotka olivat parempia kuin Neymar, jättävän Barcan, koska muut seurat maksoivat heidän ulosostohintansa. Mutta he lähtivät arvokkaasti ilman, että aiheuttivat niin paljon hämminkiä. En ole pitänyt hänen (Neymarin) asenteesta seuraa, kannattajia tai hänen joukkuekavereitaan kohtaan.

Gaspart oli pettynyt siihen, miten toinen entinen Barca-presidentti, Joan Laporta, kritisoi seuran nykyistä presidenttiä Josep Maria Bartomeuta ja muuta johtokuntaa Neymarin lähdöstä.

– Se satuttaa minua, kun ihmiset, joita arvostan, käyttävät tätä syyttäkseen seuraa. Neymar on se, jota tästä kuuluu syyttää. Piste. Se ei ole Barcan vika. Se ei ole seurajohdon vika. Se ei ole pelaajien vika. He tekivät kaikkensa, jotta hän pysyisi täällä. Se on Neymarin vika.