Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Julen Lopetegui kutsui entisen FC Barcelonan hyökkääjän David Villan mukaan seuraaviin MM-karsintaotteluihin.

Nykyään New York City FC:ssä pelaava Villa, 35, korvaa Espanjan joukkueessa Chelsean hyökkääjän Diego Costan, joka ei ole pelannut tai harjoittelut erimielisyyksien takia seurajoukkueensa kanssa ollenkaan. Costa janoaa siirtoa vanhaan seuraansa Atletico Madridiin, mutta Chelsea ei ole päässyt espanjalaisjoukkueen kanssa sopuun siirtosummasta.

Monet ajattelivat Villan maajoukkueuran tulleen päätökseen, kun hän siirtyi vuonna 2014 Atletico Madridista New Yorkiin. Hänen edellinen maaottelunsa onkin samalta vuodelta maailmanmestaruusturnauksessa Australiaa vastaan.

Espanjalaishyökkääjä on kuitenkin yltynyt hurjaan maalivireeseen tämän kauden Major League Soccerissa. Villa on pommittanut 19 maalia 24 sarjaottelussa ja tarjoillut siihen päälle neljä maaliin johtanutta syöttöä. Espanjan maajoukkueessa hän on pelannut 97 ottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä 59 maalia.

Lopetegui valitsi joukkueeseensa myös runsaasti nuorta verta Real Madridin Marco Asension, 21, FC Barcelonan Gerard Deulofeun, 23, Athletic Bilbaon Kepa Arrizabalagan, 22, ja AC Milanin Suson, 23, muodossa.

Nimekkäitä poissaolijoita ovat muun muassa Bayern Münchenin Javi Martinez, Real Madridin Lucas Vazquez, FC Barcelonan Paco Alcacer, Sevillan Nolito sekä Manchester Unitedin Juan Mata ja Ander Herrera.

Espanja kohtaa kahdessa seuraavassa MM-karsintaottelussaan Italian ja Liechtensteinin. Espanja johtaa karsintojen G-lohkoa 16 pisteellä. Se on voittanut kuudesta pelaamastaan pelistä viisi ja pelannut yhden tasan. Lopeteguin miehistö on Italian edellä vain paremman maalieron turvin.

Muut lohkon joukkueet ovat Albania, Israel ja Makedonia.

Voit katsoa Espanjan joukkueeseen valitut pelaajat alla olevasta kuvasta. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Selección Española Masculina de Fútbol

@SEFutbol
OFICIAL | Lista de la @SeFutbol para los partidos ante @Vivo_Azzurro y Liechtenstein / Spain's call up #SEFlive