Newcastle voitti West Hamin edellisellä valioliigakierroksella 3-0. Newcastlen hyökkääjä Aleksandar Mitrovic iski ottelussa maalin 86. minuutilla, vaikka hänelle olisi kuulunut hieman toisenlaista kunniaan muutama minuutti aiemmin.

Englannin jalkapalloliitto syyttää serbiä väkivaltaisesta käytöksestä, sillä TV-kameroihin tallentui tapahtuma, jossa hän yritti lyödä West Hamin Manuel Lanzinia kyynärpäällä.

Tapahtuma jäi ottelun tuomaristolta näkemättä, mutta kolmen entisen eliittituomarin paneeli on käsitellyt tapahtunutta videoiden perusteella.

22-vuotiaalla kärkimiehellä on tämän kuun loppuun asti aikaa vastata häntä koskeviin syytöksiin.

West Hamin Marko Arnautovic sai aiemmassa ottelussa samankaltaisesta tempusta kolmen ottelun pelikiellon.