Nigerialaismiljardööri haluaa ostaa Arsenalin ja potkia Arsene Wengerin pihalle

© Kuva: Getty Images

Afrikan rikkain mies, nigerialaismiljardööri Aliko Dangote kertoi Bloombergin haastattelussa, että hän harkitsee ostavansa enemmistön Valioliiga-seura Arsenalin osakkeista.

Dangote kertoi, että hän aikoo tehdä tarjouksen Arsenalin osake-enemmistön omaavalle Stan Kroenkelle, kunhan hän on saanut valmiiksi uuden öljynjalostamon Nigerian Lagosissa.

Nigerialaispohatalla on mielessään suuria muutoksia seuran ja varsinkin manageri Arsene Wengerin varalle.

– Ensimmäiseksi vaihtaisin valmentajan. Hän on tehnyt hyvää työtä, mutta jonkun muun tulisi myös kokeilla onneaan, sanoi Dangote ESPN:n mukaan.

Wenger allekirjoitti viime kauden päätteeksi kahden vuoden jatkosopimuksen Arsenalin kanssa. Hän on valmentanut seuran edustusjoukkuetta vuodesta 1996 lähtien.

Kroenke hylkäsi toukokuussa tarjouksen Arsenalista Alisher Usmanovilta, joka omistaa myös osan seurasta. Tuolloin Kroenke painotti, että seura ei ole myynnissä, mutta Dangote uskoo, että mielenmuutokseen vaaditaan vain tarpeeksi korkea summa.

– Jos he saavat oikean tarjouksen, olen varma, että he tarttuvat siihen. Joku tulee tekemään heille tarjouksen, joka saa heidät tosissaan harkitsemaan siihen tarttumista. Kun me saamme jalostamon valmiiksi, uskon, että olemme tilanteessa, jossa voisimme tehdä sen tarjouksen.