Valioliigaan täksi kaudeksi noussut Brighton & Hove Albion on rikkonut siirtoennätyksensä jo kolmannen kerran tänä kesänä, kun Kolumbian maajoukkuelaituri Jose Izquierdo siirtyy seuraan belgialaisesta Club Brüggesta.

Izquierdon, 25, on määrä suorittaa lääkärintarkastuksensa Brightonissa seuraavan 24 tunnin sisällä. BBC:n mukaan miehen siirtohinnaksi määräytyi 13,5 miljoonaa puntaa (noin 15 miljoonaa euroa).

– Jose on pelaaja, jota olemme tarkkailleet jo jonkin aikaa. Hän on ollut yksi Belgian liigan silmäänpistävimmistä pelaajista viimeisen kolmen vuoden aikana, hehkuttaa Brightonin manageri Chris Hughton seuran tiedotteessa.

– Hän on ollut jännittävä pelaaja Club Brüggelle. Hänet valittiin myös Belgian vuoden pelaajaksi, kun he voittivat sarjan mestaruuden kaudella 2015-2016.

– Josella on lähes 250 aikuisten ottelun verran kokemusta Kolumbiasta ja Belgiasta ja hän on pelannut Eurooppa-liigassa, Mestarien liigassa sekä kansainvälisissä peleissä tehtyään debyyttinsä maajoukkueessa tänä kesänä.

Brightonin aiemmat ennätyshankinnat tältä kesältä olivat keskikenttäpelaaja Davy Pröpper (PSV Eindhoven, 11,7 miljoonaa puntaa) ja maalivahti Mathew Ryan (Valencia, 5,4 miljoonaa puntaa).