Veikkausliigan sensaatiot vyöryttävät paineita toisilleen ennen namupalaa: ”Kehuttu ihan aiheesta”

© Kuva: Juha Tamminen

Kotimaisen Veikkausliigan kuluvan kesän kaksi suurinta yllättäjää, VPS ja FC Lahti iskevät yhteen maanantaina Vaasassa. Joukkueet miehittävät sarjataulukossa sijoja kaksi ja neljä.

Luvassa on todellinen herkkupala, sillä FC Lahti on hävinnyt edellisen kerran kolmisen kuukautta sitten, VPS puolestaan on taipunut tappioon kymmenessä edellisessä koitoksessa ainoastaan yhden kerran.

FC Lahti saa kehuja vaasalaisten leiristä.

– Lahti on Veikkausliigan parhaita organisaatioita puolustussuunnassa ja meidän pitää pelata erittäin hyvä peli, jos haluamme sen rikkoa. He yleensä pelaavat keskikorkeassa tai matalassa blokissa, mutta pystyvät vaihtamaan prässitasoja, vaasalaisten valmennusryhmään kuuluva Jani Sarajärvi sanoo VPS:n nettisivuilla.

Sarajärvi tietää, mistä puhuu.

FC Lahti on päästänyt tällä kaudella toiseksi vähiten maaleja, sillä omissa on soinut ainoastaan 15 kertaa.

Lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas (kuvassa) puolestaan sysää paineet isäntien niskaan.

– Meillä on kova ennakkosuosikki vastassa, mutta tästä tulee hyvin erilainen peli kuin esimerkiksi Interiä vastaan. Vaasaa on kehuttu kovasti läpi kauden ja ihan aiheesta. Heillä on selkeä sapluuna pelata, Kuhnurien päävalmentaja ennakoi Veikkausliigan nettisivuilla.