Arsenalin manageri Arsene Wenger ihmettelee, miten hänen joukkueensa torstaina pelattu Eurooppa-liigan ottelu saksalaista FC Kölniä vastaan annettiin edes pelata.

Ottelu käynnistyi hieman yli tunti tarkoitettua myöhemmin katsojien turvallisuuden takaamisen vuoksi.

Lontooseen oli matkustanut noin 20 000 Kölnin kannattajaa (katso video), vaikka saksalaisseuralle oli sallittu vain 2900 vieraslippua. Stadionin ympärille kerääntyneiden vieraskannattajien vuoksi Arsenalin fanit eivät päässeet ajoissa paikoilleen.

Arsenal voitti lopulta ottelun 3-1. Köln järkytti kotijoukkuetta menemällä johtoon 20 minuutin jälkeen Jhon Cordoban maalilla. Arsenal kiri kuitenkin toisella jaksolla ohi Sead Kolasinacin, Alexis Sanchezin ja Hector Bellerinin osumilla.

– Me elämme sataprosenttisen turvallisuuden yhteiskunnassa. Uskoin, että he eivät ikinä ottaisi riskiä ja antaisivat meidän pelata ottelua, kun näin kuvat stadionin ympäriltä, kommentoi Wenger BBC:n mukaan.

Telegraphin mukaan osa Kölnin kannattajista oli onnistunut saamaan lippuja Arsenalin kannattajien katsomonosasta ja osa oli jopa pyrkinyt stadionille ilman lippuja. Wenger ei tiedä, miten näin oli päässyt käymään.

– En tiedä, miten he onnistuivat soluttautumaan faniemme joukkoon, mutta he tekivät sen erittäin hyvin.

– Me odotimme maltillisesti pukukopissamme, mutta meillä oli paljon mietitttävää: pelaammeko huomenna? Ensi viikolla? Meidän piti analysoida kaikenlaisia arvailuja. Lopulta jossain vaiheessa ajattelin, että emme pelaisi (torstaina) ollenkaan.

Kölnin päävalmentaja Peter Stöger ei halunnut kommentoida vieraskannattajien toimintaa.

– Minulla ei ole sanottavaa kannattajista. Olen valmentaja, työni koskee joukkuettani ja jalkapalloa, ei kannattajia.

Poliisin mukaan viisi ihmistä oli pidätetty illan aikana.