Bayern München tiedotti tiistaina tarkempia tietoja kapteeninsa Manuel Neuerin loukkaantumisesta. Tähtivahti on pelikuntoinen vasta ensi vuoden puolella.

Neuer loukkasi maanantain harjoituksissa jalkapöytänsä ja se leikattiin heti tiistaina. Bayernin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge kertoi, että leikkaus onnistui.

– Olemme todella pahoillamme hänen puolesta. Operaatio sujui täydellisesti, mikä on tärkeintä tällä hetkellä. Me ja kapteenimme katsomme nyt tulevaisuuteen. Manuel palaa vielä huippukuntoon ja hän on käytettävissämme taas tammikuussa, Rummenigge kertoi seuran tiedotteessa.

Neuer loukkasi itsensä myös viime huhtikuussa, jonka jälkeen hän kuntoutti itseään koko kesän palaten pelikuntoon kauden alun kynnyksellä. Neuer on ollut Bayernin ykkösmaalivahti oikeastaan siitä lähtien, kun hän siirtyi vuonna 2011 Schalkesta Bayernin riveihin. Hän on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien yli 40 ottelua jokaisella kaudellaan Bayernissa.

Neuerin kirittäjänä on vuodesta 2015 ollut 29-vuotias Sven Ulreich, joka joutuu nyt kovan paikan eteen. Neuerin saappaat Bayernissa ovat lähtökohtaisesti todella suuret täytettäväksi.

Neuerin suuruus ei perustu vain torjuntoihin. Hän on Bayernin johtaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Hän ohjaa puolustusta ja herättää joukkueen, jos siihen on tarvetta. Neuerin asema Bayernissa on verrattavissa Gianluigi Buffonin rooliin Juventuksessa. Neuerin kanssa Bayern on päästänyt kaikissa kilpailuissa keskimäärin 0,7 maalia per ottelu. Ilman häntä keskiarvo on noussut yhteen maaliin per ottelu. Se on iso ero.

Viime kaudella Ulreich pelasi Bundesliigassa vain viisi ottelua. Ulreichin tehtävä on ollut antaa tähtivahti Neuerille lepohetkiä kauden mittaan. Nyt kirkkaat valot osuvat suoraan häneen.

Bundesliigassa Bayern pystyy vielä voittamaan pelejä kohtalaisellakin maalivahtipelillä, mutta Mestarien liigassa vaatimustaso nousee. Tosin Bayern saa näillä näkymin Neuerin takaisin tolppien väliin ennen Mestarien liigan jatkopelejä, joten Ulreichin johdolla Bayernin täytyy ”vain” kerätä vaadittavat pisteet jatkopaikkaan. Eikä Bundesliigassakaan ole varaa useaan ohipeliin, jos mielii mestariksi.

Toisaalta Neuerin pitkä sairasloma on myös täydellinen näytönpaikka vaihtopenkillä istuneelle Ulreichille. Nähtäväksi jää, pystyykö Ulreich vastaamaan huutoon vai ikävöidäänkö Allianz Areenalla tähtivahdin perään koko alkukausi.

Katso twiitti alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

OptaFranz

@OptaFranz
0.7 - With @Manuel_Neuer FC Bayern conceded 0.7 goals per game in all comps, without him 1.0. Injury.
#S04FCB