Entinen Manchester United -valmentaja Tony Coton, kertoi Daily Mailin haastattelussa, miten seuran legendamanageri Sir Alex Ferguson kouli portugalilaishyökkääjästä Cristiano Ronaldosta maailmantähden.

Nykyään Real Madridissa pelaava Ronaldo, 32, siirtyi Manchester Unitediin vuonna 2003 kotimaansa Sporting Lissabonista. Hän oli Englantiin lähtiessään 18-vuotias.

Valmentaja Cotonin tavoin myös Ferguson pelkäsi, että nuoren Ronaldon tapa heittäytyä maahan pienestäkin kontaktista saattaisi vaikuttaa hänen kehitykseensä negatiivisella tavalla.

Ronaldolle oli annettu ManU:n legendaarinen seiskapaita, eikä Ferguson halunnut nähdä nuoren lupauksen heittävän potentiaaliaan hukkaan. Skottimanageri ratkaisi ongelman sanomalla apuvalmentajilleen, että heidän tulisi vain kääntää katseensa muualle, kun portugalilaislaituria rikottiin harjoituksissa.

Cotonin mukaan muun muassa Roy Keane ja Rio Ferdinand eivät turhia jarrutelleet, kun he ryntäsivät kaksinkamppailutilanteisiin Ronaldoa vastaan.

– Ne olivat kovia ja intensiivisiä pelejä. Ronaldo ei ehtinyt tajuta, mitä kentällä tapahtui. Samat joukkuekaverit, joiden kanssa hän heitti vitsiä kohtelivat häntä tavalla, jossa ei ollut mitään nauramista, kertoi Coton Daily Mailille.

– Kun hän huomasi, ettei vapaapotkua ollutkaan tulossa, hän heitti kätensä turhautuneena ilmaan, istui nurmella ja kiroili portugaliksi samalla, kun peli jatkui hänen ympärillään. Kovaluiset ammattilaiset, kuten Roy Keane ja Rio Ferdinand ojensivat häntä pehmoilusta.

– Se oli kovaa rakkautta, ja viesti alkoi hiljalleen mutta varmasti mennä perille hänen tajuntaansa.