Espanjan maajoukkueen hyökkääjä Fernando Llorente siirtyi Englannin siirtoikkunan viimeisenä päivänä Swansea Citystä Tottenham Hotspuriin noin 13 miljoonalla eurolla.

Viime kaudella 15 maalia Valioliigassa iskeneen Llorenten, 32, siirto Tottenhamiin tuli monille yllätyksenä, sillä hänen odotettiin siirtyvän Chelseaan, jota käskyttää hänen entinen managerinsa Antonio Conte.

Espanjalaishyökkääjä saapui Juventukseen Conten viimeiselle kaudelle 2013-14 ennen tämän lähtöä Italian maajoukkueen päävalmentajaksi. Llorente ampui Serie A:ssa 16 maalia ja Juventus juhli kauden päätteeksi mestaruutta.

Llorente teki debyyttinsä Tottenhamissa keskiviikkona, kun joukkue kaatoi Borussia Dortmundin 3-1 Mestarien liigassa. Hän vahvisti, että Chelsea oli pitkään hänen perässään, mutta Spursin manageri Mauricio Pochettino onnistui vakuuttamaan hänet siirtoajan loppuhetkillä.

– Totuus on, että Chelsea on ollut perässäni pitkään, mutta tiedätte, miten tämä lopulta toimii, kertoi Llorente La Vanguardian haastattelussa ESPN:n mukaan.

– Pochettino soitti minulle viimeisillä minuuteilla ja vakuutti minut. Tottenhamin projekti on vaikuttava. He ovat pärjänneet erittäin hyvin parina viime vuonna, ja luulen, että sovin erittäin hyvin tähän projektiin. Uskon, että voin auttaa heitä paljon.