HJK on Helsingin herra – kauden viimeinen Stadin derby ei vetänyt katsomoa täyteen

© Kuva: Juha Tamminen

HJK vei Helsingin herruuden voittamalla HIFK:n Stadin kolmannessa derbyssä maalein 2-1. Klubi voitti kauden derbyistä kaksi ja kerran pelattiin tasan. Tunnelmaltaan derby oli jälleen hieno, vaikka ensimmäistä kertaa ottelu ei ollut loppuunmyyty. Katsojia Telia 5G Areenalle saapui tiistaina ”vain” 8567.

HJK hallitsi näennäisesti ensimmäistä puoliaikaa. HIFK pystyi kuitenkin puolustamaan tiiviisti, eikä HJK saanut konkreettisia tekopaikkoja luotua. Tauolle mentiin maalittomasta tasatilanteesta, vaikka Klubi vei esimerkiksi kulmapotkut peräti 12-0.

Toisella puoliajalla HJK jatkoi vyöryttämistään kohti IFK:n maali heti alusta lähtien. Myös onnistuminen nähtiin, kun Vincent Onovo teki helpottavan johto-osuman raitapaidoille.

Atomu Tanaka pelasi Rasmus Schüllerille hyvän läpisyötön päätyrajan tuntumaan. HIFK:n paidassa debyttiä pelannut 18-vuotias Tommi Jyry puolusti hieman laiskasti ja Schüller pääsi antamaan täydellisen keskityksen maalin eteen, josta Onovolla oli helppo työ puskea HJK johtoon.

Kehnosta puolustamisesta Onovon tekemässä maalissa huolimatta, Jyry pelasi varsinkin ensimmäisellä jaksolla todella ennakkoluulottomasti. Nuorukainen pystyi pitämään palloa keskikentällä ja väläytteli useaan otteseen potentiaaliaan. Kaiken kaikkiaan Jyry antoi vahvan näytän osaamisestaan kovimmassa mahdollisessa paikassa, debyytissä Stadin derbyssä. Jyry otettiin vaihtoon 80. minuutilla. Lue lisää nuorukaisen debyytistä täältä.

Maalin jälkeen HIFK sai paremmin pelistä kiinni. Vahva taisteluilme tuotti myös tekopaikkoja. Vain kuusi minuuttia Onovon maalista IFK nousi tasoihin Aleksi Ristolan kauden ensimmäisellä osumalla. Loistavan esityön maaliin teki entinen HJK-hyökkääjä Mikael Forssell, joka syötti Ristolalle avopaikan kantapäällään.

Tasoitusmaali toi entistä enemmän puhtia punapaitojen otteisiin. HIFK oli lähellä siirtyä johtoon erikoistilanteesta reilun tunnin kohdalla. Jani Backman laukoi noin 20 metristä vapaapotkun kovana ja matalana. Pallo kimpoili lopulta nuorelle topparille, Tuukka Andbergille, joka laukoi pallon ylärimaan.

Ylärima herätti HJK:n. Klubi otti jälleen pelin hallintaansa, joka tuotti myös tulosta. IFK-maalivahti Tomi Maanoja torjui vasemmalta laidalta annetun keskityksen boksin ulkopuolelle, josta 31-vuotias ghanalaiskeskikenttäpelaaja Anthony Annan tykitti pallon oikeaan alakulmaan.

HIFK säästeli parhaita voimiaan perjantaina pelattavaan elintärkeään kuuden pisteen otteluun JJK:ta vastaan. Loppurynnistys jäi vaisuksi ja loppuminuuteilla parhaimmat tekopaikat siunaantuivat HJK:lle.

Voiton myötä HJK on enää kolmen voiton päässä Veikkausliigan mestaruudesta. Seuraavaksi Klubi kohtaa Tampereella Ilveksen ensi lauantaina.