JJK Jyväskylä kertoo verkkossivuillaan, että myös FC Lahden kannattajat ovat tervetulleita torstain otteluun Harjun stadionille.

Jyväskyläläisjoukkueen kannattajaryhmä Harjun Pojat oli saanut viime viikolla vihiä, että seuran toimitusjohtaja Janne Mönkkönen olisi ilmoittanut Lahden kannattajille, että heidän ei tarvitse paikalle ilmaantua ja että pelin näkee myös kotona televisiosta.

Edellisessä JJK:n ja Lahden välisessä ottelussa, Lahden kannattajia oli rynnännyt kentälle joukkueen tehtyä maalin. Erästä järjestyksenvalvojaa oli lyöty nyrkillä päähän ja lyöjä poistettiin ottelusta.

Mönkkönen kiisti kuitenkin asettaneensa varsinaista porttikieltoa vieraskannattajille ja sanoi, että hän pyrki vain ennaltaehkäisemään ongelmia.

Harjun Pojat reagoi Mönkkösen toimintaan ilmoittamalla, että hekään eivät aio saapua seuraavaan kotiotteluun.

– Haluamme osaltamme turvata perheystävällisen tapahtuman katsomalla seuraavan kotiottelun televisiosta, kertoi kannattajaryhmä Twitterissä.

Harjun Pojat

@harjunpojat
Haluamme osaltamme turvata perheystävällisen tapahtuman katsomalla seuraavan kotiottelun televisiosta. @JJK1923 #Veikkausliiga x.com/janneoivio/sta…

Janne Oivio (@janneoivio.bsky.social)

@JanneOivio
JJK laittoi FC Lahden kannattajat porttikieltoon. FCLK ei ole tervetullut 7.9. pelattavaan otteluun. #veikkausliiga is.fi/veikkausliiga/…

Tänään tiistaina, kaksi päivää ennen ottelua, JJK tiedotti, että ääni kellossa on muuttunut.

– JJK ja FC Lahden kannattajat (FCLK) ovat käyneet yhdessä läpi ensi torstain 7.9. JJK – FC Lahti -otteluun liittyvän tilanteen ja julkisen keskustelun sekä sopineet yhteisymmärryksessä seuraavaa: FCLK on luvannut keskuudessaan huolehtia järjestyshäiriöiden aiheuttajien kontrolloinnin ennen tulevaa JJK-FC Lahti -ottelua. FCLK pyrkii osaltaan ehkäisemään joukkueiden edellisessä kohtaamisessa esiintyneiden järjestyshäiriöiden kaltaisten tilanteiden syntymistä.

– JJK on halunnut ottaa tilanteeseen liittyvässä keskustelussa huomioon myös oman kannattajaryhmänsä Harjun Poikien mielipiteet ja kannanoton. JJK toivottaakin myös FC Lahden kannattajat tervetulleeksi torstain otteluun!

Myös Harjun Pojat lupautui tiistaina saapuvansa otteluun.

– JJK:n toimitusjohtaja nöyrtyi perumaan FCLK:n porttikiellon. Harjun Pojat torstaina Harjulla tukemassa omiaan.

Harjun Pojat

@harjunpojat
'@JJK1923 tj nöyrtyi perumaan FCLK:n porttikiellon. Harjun Pojat torstaina Harjulla tukemassa omiaan. #veikkausliiga #meollaanjjk