Englanti otti tärkeän kotivoiton maanantai-iltana, kun Slovakia kaatui maalein 2-1 MM-karsinnoissa. Ottelun isoimman huomion varasti Tottenhamin tähtipelaaja Dele Alli.

Spursin hyökkäävä keskikenttäpelaaja näytti kesken ottelun selvästi keskisormea. Tilanne tapahtui 77. minuutilla, kun Slovakian Martin Skrtel taklasi Allia, mutta erotuomari Clement Turpin antoi pelin jatkua.

Alli kuitenkin tähdensi myöhemmin, ettei ele ollut missään nimessä tuomaria kohtaan.

– Selventääkseni, ele oli minun ja hyvän ystäväni Kyle Walkerin välinen vitsi. Pahoittelut, jos joku loukkaantui, Alli totesi BBC:n mukaan.

Alli ja Walker ovat vanhoja pelikavereita Tottenhamista, mutta Walker siirtyi kesän aikana ennätyssummalla Manchester Cityyn. Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate puolusti, että kaveruksilla on kummallinen tapa kommunikoida kentällä.

– En ole nähnyt sitä, mutta olen tietoinen siitä. Kyle ja Dale kiistelivät ja Delen ele oli Kylelle. Sillä parivaljakolla on erikoinen tapa kommunikoida, mutta niin he ovat sanoneet, Southgate sanoi The Guardianin mukaan.

Tilanteesta saattaa vielä Guardianin mukaan tulla lisäsanktioita, mikäli tv-kuvista pystytään todeta eleen olleen erotuomaria kohtaan. Katso kuva alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Guardian sport

@guardian_sport
Dele Alli could face Fifa disciplinary action for offensive gesture at Wembley | @domfifield theguardian.com/football/2017/…