Jalkapallon kaikkien aikojen supertähdet palaavat nurmelle EA Sportsin uudessa FIFA 18 pelissä. FIFA 18 ikoneiksi kutsutut parhaat A-luokan pelaajat kautta aikain tullaan näkemään pelissä heidän uriensa eri vaiheissa.

FIFA-pelisarja on yksi kaikkien aikojen suosituimmista urheilupeleistä ja peli löytyykin monen jalkapallofanin kotoa. Nuoremman sukupolven edustajat eivät ehkä koskaan ole nähneet jalkapallon legendoja kentällä. Nyt kaikilla on mahdollisuus nähdä ja kokea millaista peli olisi, jos omasta FIFA Ultimate Team joukkueesta löytyisi muun muassa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi tituleerattu brassitähti Pelé.

okaisesta pelissä nähtävästä ikonista on olemassa kolme pelaajakorttia pelaajan uran eri vaiheilta. Jokaisessa kortissa pelaajan taitotasot ovat erilaiset perustuen pelaajan tasoon kunakin vuonna. Tähän mennessä 16 FIFA 18 pelissä nähtävää ikonia on paljastettu. Alla katsaus muutamien tähtien pelihistoriaan.

Lev Yashin: Maalivahti

Neuvostoliittolainen Lev Ivanovich Yashin (1929-1990), lempinimeltään ”Black Spider” tai ”Black Panther” on tähän mennessä maailman parhaaksi luokiteltu maalivahti. Hän on ainoa maalivahti, joka on voittanut Ballon d’Orin, torjunut 150 rangaistuslaukausta ja pelannut 270 puhdasta ottelua. Melkoista statistiikkaa, jota ei voi muuta kuin ihailla. FIFA 18 pelissä paras pelaajakortti on vuodelta 1963, jossa luokitukset kipuavat jopa yli 95. Jos Yashin koristaa FUT-joukkueen maalia, luvassa lienee myös paljon puhtaita otteluja.

Maradona: Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Maradonan tuntevat kaikki. Hänelle on suotu uskomattomat harhautus ja pallonkuljetustaidot, ja hänen sanotaan tehneen jalkapallohistorian parhaan maalin. Vuonna 1986 Maradonan sanotaan voittaneen jalkapallon maailmancupin yksin. FIFA 18 pelissä Maradonalla on hallussaan koko pelin toiseksi paras pelaajakortti kokonaisluokituksella 95 ja driblausluokituksella 97. Käytännössä yksikään puolustaja ei voi pysäyttää Maradonaa kentällä.

Pelé: Hyökkääjä

Brasilian maalitykki Pelé voitti maailmancupin Ruotsissa vain 17-vuotiaana ja oli mukana voittamassa maailmancup-pokaalia myös neljä vuotta myöhemmin. Hän on ainoa jalkapallon kolminkertainen maailmanmestari. Pelé lopetti uransa takataskussaan yli 600 maalia. Pelé pitää hallussaan parasta pelaajakorttia FIFA 18 kauden alussa. Kortti on vuodelta 1970, jolloin hän oli uskomaton lähes kaikilla osa-alueilla.

Ronaldo Nazário: Hyökkääjä

Ronaldo on kolminkertainen World Player of the Year -palkinnon voittaja ja kuuluu tietysti jalkapallon tähtikaartiin. Paikka FIFA 18 pelin ikonien joukossa on ansaittu ilmiömäisillä vapaapotkuilla, salamannopealla driblauksella ja upeilla urilla muun muassa PSV:n, Barcelonan ja Real Madridin joukkueissa. Vuosi 1997 oli Ronaldon tähtiaikaa ja se näkyy myös saman vuoden pelaajakortin Pace ja Shots-luokituksissa. Ronaldo lopetti ammattilaisuransa vuonna 2011.

Ronaldinho: Keskikenttäpelaaja

Mahtipontinen Ronaldinho on todellinen viihdyttäjä. Hänen charminsa ja rakkautensa lajiin näkyy pelikentällä uskomattomana taituruutena, temppuina ja tietysti maaleina. Ronaldinho on voittanut FIFA World Player of the Year -palkinnon kaksi kertaa ja Ballon d´Orin kerran. Hänen huippuvuotensa oli 2004, jolloin kotiklubina toimi FC Barcelona. Ronaldinho on pelaaja, jonka jokainen FIFA 18 pelaaja tarvitsee joukkueeseensa. Kaiken lisäksi Ronaldinho on monikäyttöinen, sillä hän voi pelata sekä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana että vasempana laiturina.

Kuinka hankkia Ikoneita FUT-joukkueeseen?

On olemassa kaksi tapaa hankkia ikoneja omaan Fifa Ultimate Team-joukkueeseen. Niitä voi ostaa FIFA Coins -kolikoilla mutta saattaa joutua säästämään vuoden päivät ennen kuin rahaa on kertynyt tarpeeksi. On erittäin todennäköistä, että FIFA 19 julkaistaan ennen sitä. Toinen tapa hankkia ikoneita on ostaa FIFA pelaajapakkoja FIFA Pointseilla. FIFA Points pisteet ovat pelin sisäistä valuuttaa, jota voi ostaa suoraan Xbox One -konsolille tai niitä voi hankkia Xbox Lahjakorttien tai PlayStation Network Card korttien avulla Xbox tai PlayStation Storesta.

Tänä vuonna FIFA 18 julkaistaan myös uudelle Nintendo Switch konsolille, jolloin FIFA Pointseja voi hankkia eShopista Nintendo eShop korttien avulla.

Toki ikonien saamiseen pakoista tarvitaan myös hyvää onnea. Vaikka ikonia pakasta ei tulisikaan, saattaa pakasta kuoriutua itse pelin kansikuvassa poseeraava Christiano Ronaldo tai Argentiinan taskuraketti Lionel Messi.