Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue koki nöyryyttävän 0-9-tappion Hollannille EM-esiturnauksen päätösottelussa maanantaina. Kokonaisuudessaan Minihuuhkajien turnaus meni totaalisen penkin alle, kolme ottelua ja kolme tappiota maalierolla 0-14.

Baselissa pelaava Sergei Eremenko oli Hollanti-tappion jälkeen todella pettynyt omiensa suoritukseen.

– He olivat oikeastaan jokaisessa asiassa paljon parempia kuin me. Ei meillä ollut mitään saumaa. En oikein tiedä mistä tämä johtui, mutta ei tämä ollut hyvä suoritus meiltä, Eremenko kommentoi ottelun jälkeen Huuhkaja tv:n haastattelussa.

Esiturnauksen piti antaa esimakua, minkälaisia pelejä Suomella on edessä ensi kesänä EM-lopputurnauksessa. Tappiot Belgialle, Portugalille ja Hollannille olivat vahva herätys Suomen miehistölle siitä, miten kova taso Euroopan huipulla on. Jotain täytyy ehdottomasti muuttua, mikäli Suomi haluaa ensi kesänä pelata tosissaan huippumaita vastaan.

– Ensi vuonna pelataan EM-kisoissa, jotain pitää vaihtaa.

– No jotain positiivista jäi (kolmesta pelistä), mutta hävittiin kaikki pelit, eikä tehty yhtään maalia. Joo, voi sanoa, että pysyttiin pelissä mukana, mutta meidän pitäisi oikeasti haastaa voitosta näitä joukkueita. Kolme peliä, eikä yhtään maalia. Niin kuin sanoin jotain pitää vaihtaa ja onneksi meillä on nyt vuosi aikaa tehdä jotain tälle asialle, Eremenko sanoi.

Ottelun jälkeen varsinkin Kimmo Lipposen asema joukkueen päävalmentajana on kyseenalaistettu. Lipponen on työskennellyt pitkään juniorimaajoukkueissa niin apuvalmentajana kuin päävalmentajanakin. Todettakoon, ettei Eremenko suoraan viitannut Lipposen asemaan haastattelussa.