Ilves ja FC Lahti mittelevät Veikkausliigassa HJK:n takana sarjan kakkossijasta ja Eurooppa-liigan karsintapaikoista yhdessä KuPS:n, SJK:n ja IFK Mariehamnin kanssa. Tupsukorvat ja lahtelaiset kohtaavat tänään isossa ottelussa, jonka panoksia ei voi vähätellä yhtään.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja noista peleistä kumpikin on päättynyt tasan.

Ilves on päässyt oivaan liitoon maalipyssy Ariel Ngueukamin avulla, FC Lahden vahvuus puolestaan on ollut timanttinen puolustaminen.

– Tuco on tietysti vaarallinen pelaaja. Maaleja on tullut ja hänellä on Näsinneulan kokoinen itseluottamus. Me kuitenkin tunnemme ja tiedämme hänen metkunsa. Tulee hyvä kapina, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ennakoi seuran nettisivuilla viitaten 14 maalia ampuneeseen Ngueukamiin.

FC Lahti on sarjataulukossa korkealla erinomaisen puolustamisen ansiosta, sillä omissa on soinut ainoastaan 22 kertaa. Se on toiseksi vähiten koko Veikkausliigassa.

– Me haluamme lähteä nauttimaan näistä peleistä. Olemme vuoden päivät tehneet duunia tämän joukkueen kanssa. Enää on viisi peliä jäljellä ja pelaamme isoista asioista, Korkeakunnas hehkutti.

Veikkausliigan kierros alkaa kello 17.