Jalkapallon Ykkösen kärkikastiin kuuluvat Honka ja KPV sekä putoamista vastaan vääntävät OPS ja Gnistan kohtaavat sunnuntaina isoissa otteluissa.

Ykkösen kärkikolmikko, TPS sekä illalla Espoossa kohtaavat miehistöt ovat ainoastaan kuuden pisteen sisällä toisistaan. KPV on tällä hetkellä karsijan paikalla, Honka seuraa kokkolalaisia kolmantena.

– Kovat pelit jatkuvat. On todella hienoa olla tässä tilanteessa tässä vaiheessa kautta. Panokset ovat kohdillaan, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen hehkuttaa joukkueen nettisivuilla.

Jos taisto noususta Veikkausliigaan käy kuumana, niin samaa voi sanoa myös putoamistaistelusta.

OPS on viimeisenä kuivilla 18 pisteellä, Gnistan hengittää niskaan ensimmäisen putoajan paikalla 16 pisteen turvin.

Joukkueet lähtevät isoon otteluun täysin erilaisista lähtökohdista, sillä OPS ei ole kerännyt viidessä edellisessä kamppailussa pistettäkään.

Gnistan puolestaan otti sarjakauden avausvoittonsa vasta 29. heinäkuuta, ja tuo peli mukaan luettuna viiden edellisen koitoksen saldo on upea 12 pistettä.

– Ottelu tulee olemaan erittäin herkkä. Se joukkue, joka on paremmin organisoitunut ja kestää paremmin painetta, voittaa ottelun. Paineet ovat tietenkin kovat, mutta me emme anna sen vaikuttaa, OPS:n varakapteeni ja apuvalmentaja Austin Jibrin sanoo joukkueen sivuilla.

– Tiedämme tämän ottelun tärkeyden. Me tulemme pelaamaan täysillä – kaikki tai ei mitään -mentaliteetilla!

Ykkösen sunnuntain ottelut pyörähtävät vauhtiin kello 17 alkaen.