12 ottelua ilman voittoa – VPS vajosi syvään kuiluun: ”Pelissä ollut tosi synkkiä jaksoja”

© Kuva: Juha Tamminen

Muistatko vielä, kun Vaasan Palloseura nimettiin HJK:n suurimmaksi haastajaksi mestaruuskamppailussa? Se oli viime heinäkuussa, kun VPS kaatoi kotonaan Eurooppa-liigan karsinnoissa tanskalaisen Bröndbyn, mutta putosi yhteismaaleilla jatkosta.

Bröndby-voiton jälkeen VPS ei ole voittanut yhtäkään ottelua, ei yhtäkään. Vaasalaiset ovat pelanneet Veikkausliigassa viimeiset 12 ottelua ilman voittoa, saaliina on ollut viisi pistettä.

Vepsun pelitapaa kehuttiin kilpaa kauden puolivälissä ja päävalmentaja Petri Vuorisen metodeja ylistettiin surutta. Kehut ja ylistykset ovat lakanneet totaalisesti. Vuorinen kertoi, että joukkue piti maajoukkuetauon aikana palaverin hyvässä hengessä. Joku kyyninen voisi kutsua palaveria jo kriisipalaveriksi.

– Mielestäni meillä oli viime viikon loppupuolella hyvä palaveri, jossa kävimme läpi joukkueen kanssa tärkeitä asioita. Tutkailimme mitä kentällä on peleissämme tapahtunut, mitä siellä pitäisi tapahtua ja etenkin miten reagoimme, kun vastustaja tekee muutoksia pelissään, Vuorinen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Joukkueen sairastuvalla oleva Timi Lahti komppasi päävalmentaja Vuorista. Palaverin anti oli hyvä.

– Pelaajat olivat tyytyväisiä palaveriin niin ikään. Valmennuksen ja pelaajiston ajatukset kohtasivat siitä, millaisia ratkaisuja tehdään, jotta ollaan kentällä vielä pikkaisen fiksumpia.

– Ei meidän pelimme ole ollut niin hirveän huonoa, mutta meillä on ollut peleissä tosi synkkiä jaksoja. Jengi muistaa sen 10 minuuttia, kun tekemisemme on ollut ihan paskaa ja peli on kääntynyt, vaikka olisimme pelanneet 70 minuuttia pelistä hyvin, Lahti analysoi.

VPS kohtaa torstai-iltana FC Interin. Molemmilla joukkueilla on kausi mennyt alle odotusten. VPS:n romahdus on kuitenkin omaa luokkaansa. Toisaalta Interin kausi kokonaisuudessaan on sujunut mollivoittoisesti, kun VPS oli pitkään sarjassa toisena. Tällä hetkellä VPS on kahdeksas ja Inter yhdeksäs.

Vaasalaisten viimeinen voitto Veikkausliigassa tuli 16. heinäkuuta ja silloin vastassa oli nimenomaan FC Inter.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.