Tällä hetkellä lainalla 2. Bundesliigassa Dynamo Dresdenissä pelaava Eero Markkanen on jäänyt vähälle peliajalle niin AIK:ssa kuin lainapestillään Dynamo Dresdenissä.

Markkasen pelaajaoikeudet omistavassa AIK:ssa ei välttämättä ole enää ensi kaudella tilaa suomalaishyökkääjälle, joka lähti Dresdeniin peliajan perässä. Markkanen on saanut vain hajaminuutteja Dresdenissä. Edellisissä A-maaotteluissa Kroatiaa sekä Turkkia vastaan Markkanen sai viisi minuuttia peliaikaa.

Lue myös toimittajamme näkemys Markkasen lainasopimuksesta Dresdeniin.

AIK:n urheilutoimenjohtaja Björn Wesström kertoi Fotbollskanalenille seuran ensi kauden joukkueesta. Markkasen lainapesti päättyy vasta ensi vuoden kesäkuussa ja lainapestiin kuuluu myös osto-optio Dresdenille. Osto-option käyttäminen vaikuttaa tällä hetkellä ainakin epätodennäköiseltä.

– Ensinnäkin tarvitaan iso määrä pelaajia, jotka tietävät, että voivat pelata. Liian suuressa kokoonpanossa osa pelaajista tipahtaa ryhmään, jossa he eivät tunne kuuluvansa siihen, mitä joukkueessa tapahtuu, Wesström kertoi.

AIK:lla on tällä hetkellä 18 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Markkasta ei tähän lasketa, koska hän lähtökohtaisesti palaa AIK:hon vasta ensi kesänä kesken kauden. AIK:ssa ei ole enää montaa pelipaikkaa tarjolla.

– Lisäksi meidän pitäisi pystyä panostamaan omiin nuoriin pelaajiin. Jos on liikaa pelaajia, se ei ole mahdollista. Joten noin 18 pelaajan ryhmällä uskomme saavan molemmat, laatua joukkueeseen, mutta myös mahdollisuuksia omille nuorille pelaajille, Wesström kertoi.

Markkasella on mahdollisuus taas ansaita lisää peliaikaa ensi sunnuntaina, kun Dresden kohtaa Eintracht Braunschweigin kotonaan.