Helsingin IFK ja Honka ottavat Veikkausliigan karsinnassa yhteen ensin keskiviikkona Espoossa ja lauantaina Helsingissä.

Kaksiosaisen karsinnan voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa, häviäjän pelit jatkuvat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä.

Pääsarjapaikastaan taistelevan HIFK:n ahdinko syveni päätöskierroksella, kun maalivahti Carljohan Eriksson loukkaantui, ja joukkue jäi ilman kokenutta veräjänvartijaa. Ottelun pelasi loppuun 20-vuotias Tomi Mikkelsson, joka teki samalla debyyttinsä Veikkausliigassa.

IFK:n toinen maalivahti Tomi Maanoja oli jo entuudestaan sairastuvalla, ja hän on varmuudella sivussa myös molemmista karsintaotteluista Honkaa vastaan.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi Iltalehdelle, että Ykkösen Gnistanissa tällä kaudella torjunut Daniel Kollar liittyi tänään tiistaina helsinkiläisten vahvuuteen.

– Daniel Kollar on nyt tullut meille tämän päivän aikana. Tietysti katsotaan vielä huomenna Saku Erikssonin kunto, mikä hänen tilanteensa viime kädessä on.

Suomea juniorimaajoukkueissa edustanut Kollar, 23, teki debyttinsä Veikkausliigassa juurikin Hongassa kaudella 2014. Hän aiemmin urallaan edustanut myös AC Kajaania, PS Kemiä ja PK-35 Vantaata.