Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on julkistanut Puskas-palkinnon eli vuoden hienoimman maalin palkinnon kolme finaaliehdokasta.

Finaalikolmikko valittiin kymmenen vaihtoehdon joukosta nettiäänestyksellä. Kilpailun voittaja valitaan samalla systeemillä, ja pisteytykseen lasketaan mukaan myös aiemmin saadut äänet. Äänestysaika päättyy 23. lokakuuta, samana päivänä, jona voittaja julkistetaan.

Voit katsoa videot finaaliehdokkaista avaamalla ne maalintekijän nimen kohdalta uudelle välilehdelle.

Deyna Castellanos päätti ampua Venezuelan 2-1-voittomaalin Kamerunia vastaan alle 17-vuotiaiden naisten MM-kisoissa suoraan aloituksesta. Kamerun oli taistellut tiensä tasoihin juuri edellisestä hyökkäyksestä. 18-vuotias Castellanos on ehdolla myös vuoden naispelaajaksi.

Arsenalin ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud pääsi aloittamaan vuoden 2017 tyylillä. Giroud oli päättämässä Arsenalin nopeaa vastahyökkäystä Crystal Palacea vastaan ja toimitti voittomaalin verkkoon komealla skorpionipotkulla.

Eteläafrikkalainen Oscarine Masuluke sai nimensä historiankirjoihin, kun hänet äänestettiin kolmen parhaan joukkoon. Hän on maansa ensimmäinen pelaaja, joka on koskaan päässyt kolmen kärkeen ja ensimmäinen pelaaja Afrikasta, joka on ollut kymmenen parhaan listalla.

Vielä erityisemmän tapauksesta tekee se, että Masuluke on ensimmäinen maalivahti, joka on päässyt kärkikolmikkoon mukaan. Masuluken saksipotku Orlando Piratesia vastaan toi Baroka FC:n lisäajalla tasoihin.