Juha Malinen aiheutti erikoisella ratkaisullaan hämmennystä ja eripuraa – kommentoi tapausta somessa

© Kuva: Juha Tamminen
Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Rovaniemen Palloseura otti sunnuntaina 3-0-kotivoiton Vaasan Palloseurasta, jolle tappio oli jo 14. peräkkäinen voitoton ottelu Veikkausliigassa.

Ottelua oli takana 90 minuuttia, ja RoPS johti ottelua jo kolmella maalilla, kun kotijoukkueen päävalmentaja Juha Malinen teki monien mielestä hieman erikoisen ratkaisun. Malinen vaihtoi maalivahti Antonio Regueron pois kentältä ja antoi siten Veikkausliiga-debyytin 19-vuotiaalle kakkosvahdille Juhani Kankaalle.

Twitterissä RoPS-luotsin päätös aiheutti erilaisia reaktioita. Osan mielestä kyseessä oli jopa hieman nöyryyttävä temppu, kun ottaa huomioon VPS:n voitottoman putken ja ottelun tilanteen. Toisia tapaus huvitti ja osan mielestä liigadebyytin antaminen Kankaalle oli täysin harmiton ratkaisu. (Juttu jatkuu twiittien jälkeen)

Keskustelu yltyi niin kiivaaksi, että RoPS:n virallinen tili ja lopulta päävalmentaja Malinen päättivät myös ottaa kantaa asiaan.

– Yleisö osoitti ”Tonille” seisaaltaan suosiota ja ”Juppe” sai valtavat aplodit sekä kannustukset. Olisiko pitänyt jättää tekemättä ja miksi? vastasi RoPS, kun seuralta udeltiin syytä Malisen vaihtoon.

Malinen puolusti päätöstään sanomalla, että halusi vain antaa nuorelle maalivahdilleen debyytin pääsarjassa.

– Ei kyse taktisuudesta jos vastustaja ei luo vaaraa. Halusin kiittää nuorta varamaalivahtia 2 vuoden harjoittelusta.

Voit katsoa RoPS:n ja Malisen twiitit alta.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!