Rovaniemen Palloseura otti sunnuntaina 3-0-kotivoiton Vaasan Palloseurasta, jolle tappio oli jo 14. peräkkäinen voitoton ottelu Veikkausliigassa.

Ottelua oli takana 90 minuuttia, ja RoPS johti ottelua jo kolmella maalilla, kun kotijoukkueen päävalmentaja Juha Malinen teki monien mielestä hieman erikoisen ratkaisun. Malinen vaihtoi maalivahti Antonio Regueron pois kentältä ja antoi siten Veikkausliiga-debyytin 19-vuotiaalle kakkosvahdille Juhani Kankaalle.

Twitterissä RoPS-luotsin päätös aiheutti erilaisia reaktioita. Osan mielestä kyseessä oli jopa hieman nöyryyttävä temppu, kun ottaa huomioon VPS:n voitottoman putken ja ottelun tilanteen. Toisia tapaus huvitti ja osan mielestä liigadebyytin antaminen Kankaalle oli täysin harmiton ratkaisu. (Juttu jatkuu twiittien jälkeen)

Tomi Peura

@TPeura
Nyt nöyryytetään Vepsua. Reguero pois maalilta ja Juhani Kankaalle liigadebyytti. Ei siis mitään vammaa Reguerolla. #RoPS #Veikkausliiga

Antti Alakangas

@Alakantti
RoPS vaihto huvikseen maalivahtia :D #RoPS #Veikkausliiga

Keskustelu yltyi niin kiivaaksi, että RoPS:n virallinen tili ja lopulta päävalmentaja Malinen päättivät myös ottaa kantaa asiaan.

– Yleisö osoitti ”Tonille” seisaaltaan suosiota ja ”Juppe” sai valtavat aplodit sekä kannustukset. Olisiko pitänyt jättää tekemättä ja miksi? vastasi RoPS, kun seuralta udeltiin syytä Malisen vaihtoon.

Malinen puolusti päätöstään sanomalla, että halusi vain antaa nuorelle maalivahdilleen debyytin pääsarjassa.

– Ei kyse taktisuudesta jos vastustaja ei luo vaaraa. Halusin kiittää nuorta varamaalivahtia 2 vuoden harjoittelusta.

Voit katsoa RoPS:n ja Malisen twiitit alta.

Tero Nurmi

@teronurmi
Mitäs paskaa tämä nyt oli @ropsrovaniemi?

Vaasan Palloseura

@VPS1924
90' RoPS vaihtaa mv Regueron ulos ja liigadebytantti Juhani Kankaan sisään. (3-0) #vpslive
Yleisö osoitti Tonille seisaaltaan suosiota ja Juppe sai valtavat aplodit sekä kannustukset. Olisiko pitänyt jättää tekemättä ja miksi?

Tero Nurmi

@teronurmi
Ja teidän mielestä on hienoa nöyryyttää kaveria pelaamalla aikaa ja tekemällä vaihtoja lisäajalla, vieläpä maalivahdin vaihto.
Ajan peluu ja taktiset vaihdot kiellettävä? Kenet sinä olisit mieluummin nähnyt meidän vaihtopenkiltä kentällä jos ei seuran omaa kasvattia?

Support

@support_IDs
Ei kyse taktisuudesta jos vastustaja ei luo vaaraa. Halusin kiittää nuorta varamv 2v harjoittelusta

Tero Nurmi

@teronurmi
3-0 taululla, lisäaikaa mennään. Veskarin vaihto tuossa tilanteessa siis ajan peluuta ja taktinen vaihto, voiko @jumalin vahvistaa?