Sam Allardyce ja Laurent Blanc ovat kiinnostuneita Yhdysvaltojen miesten A-maajoukkueen päävalmentajan paikasta, kertovat ESPN ja France Football.

Maajoukkueen entinen päävalmentaja Bruce Arena erosi tehtävästä viime viikolla, kun Yhdysvallat jäi ensimmäistä kertaa MM-kisojen ulkopuolelle sitten vuoden 1986.

Blanc, 51, toimi Ranskan maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2010-2012. Hänet nimitettiin tehtävään Raymond Domenechin jälkeen ja hän johdatti Ranskan vuoden 2012 EM-kisoissa puolivälieriin saakka.

Hän on toiminut urallaan myös Bordeaux’n ja viimeksi Paris Saint-Germainin käskyttäjänä.

Myös Allardycella on kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, joskin hänen pestinsä Englannin miesten joukkueen peräsimessä kesti vain 67 päivää. Hän voitti yhden ja ainoan ottelun joukkueen kanssa, minkä jälkeen Telegraph-lehden tutkimuksessa selvisi, että Allardyce opasti liikemiehiä siitä, miten kiertää Englannin jalkapalloliiton sääntöjä.

Allardyce palkattiin joulukuussa pelastamaan Crystal Palace putoamiselta Valioliigassa, missä hän myös onnistui. Kauden jälkeen hän ilmoitti, että aikoo pitää taukoa valmentamisesta, koska haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa ja nauttia elämästä.

Uutisoimme aiemmin, että myös entinen FC Barcelonan päävalmentaja Gerardo Martino on ehdolla Yhdysvaltojen maajoukkuepestiin.