IFK Mariehamnin hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 16 täysosumalla. Se jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun IFK menetti viime hetkillä euro-paikkansa.

IFK hävisi kotonaan pronssia voittaneelle Ilvekselle. Voitolla tai tasapelillä saarelaiset olisivat varmistaneet paikan ensi vuoden Eurooppa-liigan karsintoihin.

– Vaikea pukea tunteita sanoiksi juuri nyt. Todella kaksijakoiset tunteet. Nyt tuntuu vain raskaalta. Jalkapallo on kuitenkin ensisijaisesti joukkueurheilua ja joukkueen tulokset menevät omien henkilökohtaisten esitysten edelle. Menee varmaan hetki ennen kuin osaan arvostaa tätä, Kangaskolkka harmitteli Nya Ålandille.

Kangaskolkka pelasi joka tapauksessa upean kauden. Mies on kerran aiemmin urallaan yltänyt samaan maalimäärään kaudella 2012. IFK:n kausi oli kuitenkin Kangaskolkan mukaan pettymys. Hallitseva mestari jäi lopulta sarjassa viidenneksi.

– Totta kai on katkeraa, että tämä päättyi näin – että FC Lahti ratkaisee viimeisellä minuutilla. Taulukko on kuitenkin totuus koko kauden ajan, saimme mitä ansaitsimme. Kyse ei ole epäonnesta, vaan laadusta ja esityksistä. Tänä vuonna neljä joukkuetta oli meitä parempia, niin yksinkertaista se on, Kangaskolkka totesi.