Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajahankinnan kaudelle 2018, kun se solmi vuoden pelaajasopimuksen ruotsalaisen Anders Bååthin kanssa. Bååth on 26-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on pelannut 127 ottelua Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa.

Hän on pelannut Allsvenskania Syrianskan ja Gefle IF:n riveissä, toimien jälkimmäisessä kapteenina. Sopimus SJK:ssa kattaa ensi kauden kokonaan ja siinä on optio kaudesta 2019.

– Bååth on fyysisesti vahva keskikenttäpelaaja, vahva kaksinkamppailuissa. On kokemusta Allsvenskanin kovista sarjamatseista ja se näkyy. Perustaitava pelaaja, jolla on hyvät laadukkaat syötöt ja hän on varma pallon kanssa. Hän on erinomainen lisä meidän joukkueeseen, kuvailee SJK:n päävalmentajana aloittava Tommi Kautonen uutta hankintaansa seuran tiedotteessa.

SJK on testannut Bååthia harjoituksissa jo kahden viikon ajan ja hän itse on päässyt tutustumaan sekä joukkueeseen että seuraan.

– Ensivaikutelmani seurasta on ollut todella hyvä, tämä on todella ammattimainen seura ja fasiliteetit on erinomaiset. Tähän asti harjoitukset ja valmentajat ovat olleet myös hyviä. Tiedän, että nyt aloittaa uusi päävalmentaja ja olen jutellut hänen kanssaan pitkään. Minulla on aika hyvä kuva valmentajista ja tämän joukkueen pelaajista kokonaisuudessaan, eikä minulla ole kuin pelkkää hyvää sanottavana heistä kaikista.

– Tämä on ollut hyvä kokemus ja he ovat saaneet nähdä, mihin minä pystyn ja samalla minä olen päässyt tutustumaan jo etukäteen uuteen seuraan. Tulen innolla tänne takaisin joulukuussa.

Bååth edusti tällä kaudella Ruotsin toisella sarjatasolla Superettanissa pelannutta IF Brommapojkarnaa kuuden sarjaottelun verran. Hän on ollut kesäkuusta lähtien ilman seuraa. Brommapojkarnalla on vielä kaksi ottelua jäljellä Superettanissa, mutta se on jo varmistanut nousunsa maan pääsarjaan Allsvenskaniin.

Korjaus: 26.10.2017 klo 11:45: Lisätty tieto Bååthin tämän kauden otteluista.