Veikkausliiga ja Veikkausliigan seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen uusista sopimusehdoista, jotka otetaan käyttöön kaudella 2018. Veikkausliigan otteluihin tulevan katsojan on hyväksyttävä sopimusehdot, jos haluaa otteluihin tulla paikan päälle katsomaan.

Uusissa sopimusehdoissa muun muassa mainitaan, että ”saapumalla ottelutapahtumaan katsoja hyväksyy ehdot ja niiden rikkomisesta mahdollisesti seuraavat sanktiot.” Toisin sanoen, jos katsoja rikkoo sopimusehtoja, hän maksaa siitä syntyneet vahingot korvauksina 5000 euroon saakka.

– Kannattajakulttuuri on kasvanut viime vuosina Veikkausliigassa huomattavasti, mikä on hyvin myönteinen asia. Kasvun myötä lisääntyvät myös lieveilmiöt. Muualla nämä haasteet on kohdattu jo aiemmin ja pyrimme ottamaan oppia muualla kehitetyistä ratkaisuista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi tiedotteessa.

Lue juttumme aiheesta, jossa haastattelimme oikeustieteiden asiantuntijaa aiheesta tästä linkistä.

Yhteisistä sopimusehdoista on päättänyt Veikkausliigan hallitus. Veikkausliigan otteluihin ei saa tuoda esimerkiksi soihtuja tai savuja, joita peleissä on kuitenkin usein nähty. Sakot maksavat seuran sijaan tästä lähtien katsoja, joka on tuonut esimerkiksi soihdun katsomoon.

– Veikkausliigan seurojen päätehtävä on otteluiden pelaaminen ja ottelutapahtumien järjestäminen. Seurat joutuvat käyttämään tarpeettoman paljon energiaa tapahtumassa esiintyvien häiriötekijöiden käsittelemiseen. Ehtojen tarkoitus on ennaltaehkäistä häiriöitä, jotta seurat voivat keskittyä varsinaiseen ydintoimintaansa. Tavoite on se, että vastaisuudessa häiriköt itse kantavat vastuun omista teoistaan, Marjamaa perusteli.